Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Παρέμβαση στα Δυτικά ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις

Συγκέντρωση και πορεία στα δυτικά πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 21 Μαΐου, μετά από σύσκεψη και κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ακρίβεια και τις Ανατιμήσεις. Η παρέμβαση ξεκίνησε από την πλατεία Αγίων Αναργύρων και κατέληξε στην πλατεία Ιλίου ενώ συμμετείχαν με πανό οι Δρόμοι Αντίστασης Αγίων Αναργύρων-Καματερού, η Εργατική Συμμαχία, το Ασυμβίβαστο Ίλιον, η Αριστερή Κίνηση Ιλίου, η Ανυπότακτη Πόλη καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές της περιοχής.

Στόχος της κινητοποίησης ήταν να ανοίξει το ζήτημα της ακρίβειας και την αύξησης των τιμών τόσο σε βασικά είδη όσο και στο ρεύμα και τα καύσιμα. Να δώσει κουράγιο στο λαό και τους κατοίκους της περιοχής και να τους καλέσει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες στην περιοχή. Να παλέψει για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να σταματήσει ο κοινωνικός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλουν. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως το σύστημα φοβάται τις λαϊκές αντιστάσεις για αυτό προσπαθεί να επιβάλει σαν κανονικότητα το κλίμα αστυνομοκρατίας και φασιστικοποίησης. “Ενόχληση” είχε και η δική μας παρέμβαση, με την αστυνομία να ζητάει τηλέφωνα και υπεύθυνους διαδήλωσης από τους παρευρισκομένους, εφαρμόζοντας πλήρως το νόμο για τις διαδηλώσεις. Δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα στο λαό και μαζί με το λαό για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Παρότι η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μερικές δεκάδες η ανταπόκριση του κόσμου στα πεζοδρόμια και στις πλατείες ήταν θετική. Στο χέρι της πρωτοβουλίας και των δυνάμεων που κινήθηκαν από κοινού είναι αυτή η θετική ανταπόκριση του λαού της περιοχής να μετατραπεί σε ενεργή στήριξη και συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις.



















 

Αρχείο κειμένων