Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/5 η προγραμματισμένη σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις.

Βασικό κομμάτι της συζήτησης ήταν το μπαράζ συνδικαλιστικών - πολιτικών διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ενάντια σε όποια φωνή υψώνεται για να αντισταθεί πραγματικά στη βαρβαρότητα του συστήματος και της κυβέρνησης.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σέρνονται σε δίκες, καλούνται σε απολογία, για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Για συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης..

Επιπλέον η εκδικητική απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, οι  διώξεις συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ, η δίωξη της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, η δίωξη του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ) είναι λίγα παραδείγματα από αυτό που συμβαίνει σε όλους τους κλάδους εργαζομένων.

Την Προηγούμενη εβδομάδα, η Περιφέρεια Αττικής, επικαλούμενη τον νόμο 3870/10 καθώς και πορίσματα ελεγκτών της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, απειλεί με εξοντωτικά πρόστιμα 100αδες συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26/5/2019. Όλες οι φερόμενες οικονομικού χαρακτήρα “παραλείψεις” από πλευράς συνδυασμών αφορούν στον ασφυκτικό έλεγχο που έχει θεσπίσει και επιχειρεί να επιβάλει το κράτος σε όσους συμμετέχουν στις εκάστοτε εκλογές. Η επιχείρηση επιβολής οικονομικής ασφυξίας, αποκλεισμού και φίμωσης της φωνής και της δράσης συλλογικοτήτων της γειτονιάς, αλλά και η προσπάθεια θέσπισης ποικίλων εμποδίων στην επαφή με το λαό αποτελούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο απαγόρευσης έκφρασης, προληπτικού και κατασταλτικού περιορισμού της ελεύθερης πολιτικής δράσης. Χτυπούν ευθέως τα πολιτικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες του λαού μας

 Η πολιτική των αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ (και των παλαιότερων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και τις ΕΕ (αξιολόγηση, ιδιωτικά πανεπιστήμια, τσάκισμα εργατικών κατακτήσεων κλπ) πρέπει να εφαρμοστεί ακόμη και με ακραία καταστολή.

Είναι πλέον υπόθεση του κινήματος, των εργαζομένων, της νεολαίας, να δώσει απάντηση.

Οι αγώνες έχουν τη δύναμη να ανατρέπουν τις επιθέσεις, όπως έγινε και με την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου στο ΕΚΠΑ και την παύση της δίωξης του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. 

Είναι ο μοναδικός και αποτελεσματικός δρόμος!     

Σε κοινό βηματισμό με τις Συνδικαλιστικές οργανώσεις & κινήσεις συλλογικότητες, κινήσεις γειτονιάς, καλούμε την Πέμπτη 23/05 στην διαδήλωση στα Προπύλαια στις 18.30 και απαιτούμε να σταματήσουν και να αποσυρθούν όλες οι διώξεις!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ, 18:30

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Επόμενη τοπική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεννηματά στο Ίλιον την Τρίτη 4/6 στις 19.00

Καλούμε κάθε συλλογικότητα-πρωτοβουλία-κίνηση και αγωνιστή/στρια να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού για να καταγγελθεί πλατιά η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων και να απαιτηθεί να παρθούν όλες πίσω.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία, τη διαμαρτυρία και τη διεκδίκηση όλων των εργαζόμενων!

Παλεύουμε για την κατάργηση των αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών εκτρωμάτων, των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη.

Παιδεία, υγεία, στέγη, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό!

Σωματεία, συλλογικότητες, κάτοικοι στα Δυτικά (20/05/24)

Αρχείο κειμένων