Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλεσμα για ανοιχτή κοινή παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

 Διαδηλώνουμε το Σάββατο 28/9, 12:00μμ
στην κεντρική πλατεία του Ιλίου (πλ. Γεννηματά)

Καλούμε στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό 
Δευτέρα 7/10, στις 7μμ στο Πάρκο  Ελευθερίας


Επί ένα χρόνο η ανθρωπότητα παρακολουθεί τη γενοκτονία που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Με τη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ευθύνεται για τους σαράντα χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και εκτοπισμένους. Σχολεία, νοσοκομεία και καταυλισμοί προσφύγων γίνονται καθημερινά στόχοι. Βρέφη, παιδιά, μανάδες, όλος ο άμαχος πληθυσμός είναι στόχος επιθέσεων του στρατού του Ισραήλ. Τις τελευταίες μέρες το σιωνιστικό κράτος έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίων του λαού του Λιβάνου, με ορατό τον κίνδυνο κλιμάκωσης το πολέμου στην ευρύτερη περιοχή (Λίβανος, Συρία, Ιράν, Υεμένη).

Η έφοδος των Παλαιστινίων μαχητών της Γάζας στις 7 Οκτώβρη 2023 διέρρηξε το φράχτη της πιο μεγάλης υπαίθριας φυλακής, όπου υποχρεώνονται να ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Ένα χρόνο μετά, η ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Δίνει ελπίδα στους λαούς όλου του κόσμου και ταυτόχρονα χρειάζεται την αλληλεγγύη και την στήριξη τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση για τα Αμερικάνικα και ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Συμβάλει έτσι στην πολεμική πυρκαγιά που παράγει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ωθεί από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο βάζοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους.

Έπειτα από ανοικτή σύσκεψη για την από κοινού οργάνωση συγκέντρωσης-πορείας στην περιοχή μας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστινιακή αντίσταση, την Πέμπτη 19.09.24 στον χώρο του κοινωνικού ιατρείου, καλούμε τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, τη νεολαία, τα σωματεία, συλλογικότητες, αγωνίστριες, αγωνιστές και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς στην περιοχή μας στην ανοιχτή κοινή παρέμβαση αλληλεγγύης.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη Ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο!

Νίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης

Να σταματήσει η γενοκτονία!

Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ!

 

Ανοιχτή κοινή παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

 

Αρχείο κειμένων