Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και βάζει φωτιά στη Μέση Ανατολή.

 

Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται να κάψουν όλο τον κόσμο

Οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τον εφιάλτη του πολέμου!

Το σιωνιστικό φασιστικό κράτος του Ισραήλ, που υπάρχει και δρα κάτω από την προστασία και την στήριξη των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, επιδίδεται σε θηριωδίες κατά των Παλαιστινίων. Δεν του αρκεί να τους κρατά χωρισμένους στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, να τους έχει εγκλωβισμένους  μέσα σε ψηλά τείχη που μετατρέπουν τη Γάζα σε φυλακή, να τους εξοντώνει αργά, όπως κάνει από το 1948 που τους έκλεψε τα εδάφη τους. Επιδιώκει την εξολόθρευση τους. Το Ισραήλ υλοποιεί με απίστευτη βαρβαρότητα, επί ένα ολόκληρο χρόνο, ένα καλά μεθοδευμένο σχέδιο γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Βομβαρδίζει ανελέητα τη Γάζα, σκοτώνει παιδιά, βασανίζει αιχμαλώτους, σκυλεύει νεκρούς, ισοπεδώνει σχολεία και νοσοκομεία και μετατρέπει τη γη της Παλαιστίνης σε έρημο. Οι Παλαιστίνιοι αντιστέκονται και παλεύουν για ζωή και λευτεριά. Ο συγκλονιστικός αγώνας τους συγκινεί και αφυπνίζει όλους τους λαούς του κόσμου, που με κάθε τρόπο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Ένα χρόνο μετά, οι δρόμοι που πλημμύρισαν διαδηλωτές, πρέπει να ξαναπλημμυρίσουν, οι παλαιστινιακές σημαίες να ξεδιπλωθούν και οι λαοί να φωνάξουν ξανά το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

Τις τελευταίες μέρες, το Ισραήλ, με δικαιολογία την εξολόθρευση της Χεζμπολάχ, βομβαρδίζει τον νότιο Λίβανο και την πρωτεύουσα της χώρας Βηρυτό. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από την έναρξη των βομβαρδισμών, εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες είναι εκείνοι που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Με δηλώσεις του, ο Νεντανιάχου ξεκαθαρίζει πως οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, πως οι νεκροί και οι ξεριζωμένοι θα πολλαπλασιαστούν, πως κατοικημένες περιοχές θα ισοπεδωθούν. Ο λιβανέζικος λαός οδηγείται σε σφαγή. Το Ισραήλ απειλεί, μάλιστα, πως θα πραγματοποιήσει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο, γεγονός που βάζει φωτιά στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής και τις σπρώχνει σε γενικευμένη σύρραξη. Ένα τέτοιο γεγονός θα οδηγήσει τους λαούς σε αιματοκύλισμα και θα οξύνει τις τεταμένες σχέσεις των χωρών παγκόσμια.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προστίθενται στις επικίνδυνες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, στο οποίο συγκρούονται έμμεσα, προς το παρόν, οι ΗΠΑ και η Ρωσία και εμπλέκονται όλοι οι ιμπεριαλιστές. Όλες οι αντιθέσεις αναμοχλεύονται και οι τυχοδιωκτισμοί αυξάνονται. Η τελευταία απόφαση του ευρωκοινοβουλίου, που ζητά να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, φέρνει πιο κοντά τον εφιάλτη του παγκόσμιου πολέμου για τον οποίο προετοιμάζονται οι ιμπεριαλιστές. 

Κομμάτι τη προετοιμασίας είναι η «τακτοποίηση» των διαφορών μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, Το κυπριακό, η ΑΟΖ κα τα θαλάσσια σύνορα μπαίνουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την εποπτεία των ΗΠΑ. Παράλληλα, ταΐζουν με σωβινισμό και εθνικισμό τους δύο λαούς για να μισούν ο ένας τον άλλο. Η κυβέρνηση της ΝΔ στοιχίζεται πίσω από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ, παραδίνει τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους και στέλνει πλοία στα πολεμικά μέτωπα, εκθέτοντας τον λαό σε μεγάλους κινδύνους. Η προετοιμασία του πολέμου περιλαμβάνει και την υποταγή των λαών. Αυτό σημαίνει επίθεση στις κατακτήσεις τους, τρομοκρατία και φτώχεια. 

Οι λαοί έχουν μπροστά τους μόνο μια επιλογή. Να ξεσηκωθούν για να σταματήσουν τον πόλεμο.

Απαιτείται να συγκροτήσουν αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για να γεμίσουν με διαδηλωτές οι δρόμοι σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρα και να δυναμώσουν την εργατική - λαϊκή πάλη διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Οι λαοί με την αλληλεγγύη και την πάλη τους μπορούν να αποτρέψουν τον εφιάλτη του πολέμου και τον πυρηνικό όλεθρο με τον οποίο απειλούν οι ιμπεριαλιστές την ανθρωπότητα.


Έξω οι φονιάδες από τη Γάζα και τον Λίβανο - Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!

Ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο - Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση!

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία – Όχι στον άδικο πόλεμο!

Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΙΣΡΑΗΛ



Αρχείο κειμένων