Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Το Σάββατο 8 Ιούνη στο ΚΑΠΗ της Ανάκασας έγινε η πρώτη συνέλευση μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών εκλογών. Παράλληλα με την συζήτηση του απολογισμού της κίνησής μας όλο το προηγούμενο διάστημα, τέθηκαν και τα ζητήματα τις εκτίμησης της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε μετά από τις εκλογές και τα αποτελέσματα τους και των ζητημάτων που θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μπροστά το επόμενο διάστημα. Όπως είναι κατανοητό στον καθένα δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί το κλίμα και ο πλούτος της συζήτησης σε ένα κείμενο. Θα μεταφέρουμε τα κύρια σημεία της συζήτησης και των εκτιμήσεων μας:
• Ως το πλέον θετικό της παρέμβασης μας και παρακαταθήκη για την συνέχιση της δράσης μας θεωρούμε την εμπειρία που αποκτήθηκε από την επαφή μας με τον λαϊκό κόσμο της περιοχής τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του. Τις δυσκολίες και τις αδυναμίες που πρέπει να ξεπεράσουμε μαζί με το λαό έτσι ώστε να είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να βάλουμε πλάτη στην οργάνωση και την συγκρότηση μαζικών λαϊκών αντιστάσεων. Να ξεπεραστούν μέσα από κινηματικές διαδικασίες ένα σώμα απόψεων και αντιλήψεων (υποταγή στο συσχετισμό - συνδιαχείριση - ανάθεση) που αδρανοποιεί και απογοητεύει το λαό και τους εργαζόμενους.

• Η μοναδική υπόσχεση που δώσαμε την προηγουμένη περίοδο, και θα επιδιώξουμε και στις μελλοντικές μας κινήσεις, είναι η συνέχιση της δράσης μας με στόχο την όσο το δυνατόν πιο πλατιά συμμετοχή κατοίκων στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που θα χρειαστεί να δώσουμε το επόμενο διάστημα.

• Έτσι κι αλλιώς τα αποτελέσματα στο δήμο μας -αλλά και τα γενικότερα- μας υπόσχονται ένα ζοφερό μέλλον, με την συνέχιση της επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο με την εκλογή του κ. Τσίρμπα ως δημάρχου (ΟΧΙ ότι θα ήταν διαφορετικά με την εκλογή του κ. Σαράντη) είναι δεδομένο ότι … «θα συνεχίσει την πολιτική που οδήγησε στην πλήρη απαξίωση της έννοιας του δικαιώματος για τους κατοίκους και τα προβλήματα της περιοχής, πάρα μόνο σε έργα βιτρίνας και πεζοδρόμια. Αυτό που υπόσχονται είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής και την πιστή εφαρμογή του Κλεισθένη που με μια σειρά ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς των κοινωνικών παροχών των δήμων βαθαίνει τα αντιλαϊκά χαρακτηριστικά της τοπικής αυτοδιοίκησης».

• Ο επόμενος μήνας μέχρι τις εκλογές που προέκυψαν μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές από την ΝΔ και η προεκλογική περίοδος θεωρούμε ότι δεν είναι ευνοϊκή περίοδος για τα ξεδίπλωμα της δράσης για τοπικά προβλήματα. Παρόλο αυτό το δεδομένο θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την δράση μας για τα μέτωπα που έχουμε αναδείξει και με τα υλικά μας ενόψει των εκλογών. Ιδιαίτερα το θέμα της κατασκευής του «βιολογικού καθαρισμού» στο πάρκο Τρίτση πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό στο επίπεδο του λαού γιατί οι εξελίξεις θα είναι πυκνές μετά το καλοκαίρι.

• Έχοντας την εκτίμηση για την δυσκολία της επόμενης περιόδου και την ανάγκη για την μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για την οργάνωση των αντιστάσεων και των αγώνων θα συνεχίσουμε να καλούμε σε ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ όλες τις δυνάμεις της περιοχής που αναφέρονται στο λαό και βλέπουν την λύση των προβλημάτων μέσα από τους αγώνες.

• Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Όχι επειδή θεωρούμε ότι είναι εύκολος ο δρόμος της αναμέτρησης ειδικά με το δεδομένο αρνητικό συσχετισμό για το λαό. Είμαστε αισιόδοξοι επειδή μέσα από την διαδικασία της οργάνωσης, της συμμετοχής, και της συγκρότησης αντιστάσεων για την αναμέτρηση του λαού με τους μικρούς και μεγάλους δυνάστες, με μικρούς και μεγάλους αγώνες, η συνειδητοποίηση της ανάγκης για την συμμέτοχη στους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον είναι πιο εύκολη.

Άγιοι Ανάργυροι 10-06-19

Αρχείο κειμένων