Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ

Στις 8 Ιουνίου έγινε στην Αθήνα το GAY PRIDE. Πολλοί άνθρωποι που έχουν την συγκεκριμένη ερωτική προτίμηση βγήκαν να παρελάσουν, να γιορτάσουν και να βροντοφωνάξουν την ιδιαιτερότητα τους. Βγήκαν για να εκτονώσουν τον συμπιεσμένο τους εαυτό. Ό,τι γίνεται στα φανερά δεν είναι κακό και ταυτόχρονα αφήνει και ένα κοινωνικό αποτύπωμα. Σύμπλεοι και πανευτυχείς πολιτικοί του προοδευτικού χώρου πιστοποίησαν με την παρουσία τους την ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή των συγκεκριμένων ανθρώπων με βάση την ερωτική τους ταυτότητα. Δεν έχουν αντίρρηση να αναγνωρίσουν τον σεξουαλικά καταπιεσμένο. Του προτείνουν άλλωστε την ιδιαιτερότητα σαν αποκούμπι, σαν μαξιλαράκι να ακουμπήσει την κουρασμένη του ψυχή. Τους βολεύει επειδή δείχνει στους βασανισμένους το δρόμο ή της κοινωνικής απομόνωσης ή της κοινωνικής τους μονοδρόμησης. Έχουν αντίρρηση βέβαια να αναγνωρίσουν τον κοινωνικά καταπιεσμένο, τον ταξικά καταπιεσμένο. Φτου πάλι χρησιμοποίησα την απαγορευμένη λέξη. Άκου ταξικά καταπιεσμένος,
δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Φαντάζομαι ότι αυτοί που συμμετέχουν στο GAY PRIDE δεν έχουν βγάλει το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ή δεν ξέρω ποιο άλλο ευαγές ίδρυμα κατοχύρωσης κοινωνικής θέσης και LIFESTYLE. Μάλλον φτωχοί μισθοσυντήρητοι είναι οι περισσότεροι. Αλλά δεν φαίνεται να τους νοιάζει.
Και όλα αυτά κάτω από την στέγη. Ποια στέγη; Μα την στέγη του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΣΗ, φυσικά. ONASSIS WITH PRIDE είναι ο τίτλος της σελίδας τους. Το όνομα του ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. «Τα στοιχεία της Αστυνομίας δεν ήταν αρκετά για να φτάσουν στην αλήθεια και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή. Λίγες μέρες μετά την δολοφονία του ΖΑΚ, η Στέγη πήρε επίσημα θέση διεκδικώντας δικαιοσύνη, ελευθερία,δημοκρατία»
Και οι άνθρωποι που πηγαίνουν στο GAY PRIDE τα διαβάζουν όλα αυτά. Ενώ ξέρουν ποιοι σκότωσαν τον ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ αδιαφορούν.Aυτοί που τον σκότωσαν, είναι οι ίδιοι που ’βαλαν το χεράκι τους στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είτε με στολή είτε όχι. Αλλά αυτοί αδιαφορούν ή κάνουν πως δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Μάλλον θα φταίνε οι παρωπίδες που φόρεσαν μόνοι τους και το αλώνι που μέσα τους έβαλαν για σβαρνίζουν και να μπλέκονται ανάμεσα στα άχυρα και το πίτουρο. Οι γιορτές με χορηγίες βρωμάνε κομφορμισμό και νομιμοποίηση του διοργανωτή. Η χορηγία οδηγεί στην ιδιοποίηση και στη χειραγώγηση και έχει μακροπρόθεσμες βλέψεις. Οι συμμετέχοντες βλέπουν μέσα από το καλειδοσκόπιο της γιορτής και της απελευθέρωσης για μια μέρα. Δεν βλέπουν ότι το περιστασιακό όνειρο τονίζει τον μόνιμο εφιάλτη. Πηγαίνουν στο GAY PRIDE για να γιορτάσουν δεν πηγαίνουν για να διαδηλώσουν, να δείξουν την περιφρόνησή τους σ’ αυτό το σύστημα που τους κρατάει κλεισμένους στην ιδιαιτερότητά τους, να δουν τον εαυτό τους. Δεν βλέπουν ότι οι δήθεν απελευθερωμένες προκλητικές συμπεριφορές τους χρησιμοποιούνται από τους ίδιους που τους παρακινούν εναντίον τους. Αυτοί που τους παρακινούν και τους ‘στεγάζουν’ είναι οι ίδιοι που παρακινούν και τους απέναντι, τους άλλους, τους σοβαρούς, τους ευπρεπείς, τους καθωσπρέπει που μέσα τους βράζουν, την σιωπηλή πλειοψηφία. Σαν αυτούς που επιτέθηκαν στον Κωστόπουλο με τα γνωστά αποτελέσματα. Να δούμε τι θα περιμένουμε για μετά. Ας ρίξουμε μερικές ιδέες: 
      ΗΜΕΡΑ:
  • του αριστερόχειρα 
  • του αμφιδέξιου 
  • του αλλήθωρου 
  • του καραφλού 
  • του μονάρχιδου 
  • του αυτόχειρα (εκεί μπορούμε να παρελάσουμε όλοι μας δικαιωματικά)

Και πάει λέγοντας. Έτσι για να βρίσκουμε την προσωπική μας ιδιαιτερότητα και να ξεχνάμε την άλλη την κοινωνική , αυτή του ταξικά καταπιεσμένου. Αυτήν την ιδιαιτερότητα που όλοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Βλέπεις ειδήσεις στην TV σε οποιοδήποτε κανάλι και υπάρχουν μόνο η μεσαία τάξη και οι πατριώτες. Βλέπεις αυτή η μεσαία τάξη είναι οι πατριώτες. Οι περιφρονημένοι δεν είναι πατριώτες. Οι εργάτες δεν είναι πατριώτες, οι άνεργοι δεν είναι πατριώτες, οι άστεγοι δεν είναι πατριώτες, οι ανάπηροι με την σύνταξη των 380 ευρώ δεν είναι πατριώτες. Όλοι αυτοί δεν είναι πατριώτες και κυρίως δεν είναι μεσαία τάξη. Δεν είναι στη μεσαία τάξη. Δεν ανήκουν σ’ αυτούς που τους λένε ότι έχουν να κερδίσουν εάν τους ψηφίσουν. Αυτοί λοιπόν δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Ας το σκεφτούν.
T.T.

Αρχείο κειμένων