Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ! ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ζωή μας απειλείται από την πανδημία, που είναι πλέον εκτός ελέγχου με ευθύνη της κυβέρνησης και του συστήματος. Μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση καλείται ο λαός να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο, με μόνο μέσο προστασίας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς 2 πάνινες ξεχειλωμένες μάσκες. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση στην εκπαίδευση ήταν δύσκολη για τα παιδιά του λαού και πριν την πανδημία. Μεσούσης της πανδημίας η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που την κάνει ακόμα πιο δύσκολη για μαθητές και εκπαιδευτικούς (αύξηση παιδιών ανά αίθουσα, τράπεζα θεμάτων, τηλε-εκπαιδευση, κάμερες κ.λπ.). Σε ακατάλληλες αίθουσες με πάνω από 20 παιδιά ανά αίθουσα και χωρίς καμιά άλλη πρόβλεψη για επιπλέον εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να παίξουν και το ρόλο του γιατρού που θα κρίνουν τα ύποπτα κρούσματα αλλά και σε παιδονόμους που θα ελέγχουν την εφαρμογή των μέτρων από τους ανήλικους μαθητές τους. Για Τα τυχόν κρούσματα πάλι δεν θα φταίει η κυβέρνηση!

Σε αυτή την πραγματικότητα σε πολλά σχολεία οι μαθητές αντέδρασαν. Με τον μόνο τρόπο που πιστεύουν ότι μπορούν να ακουστούν και να πιέσουν την κυβέρνηση, κάνοντας ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Με διαδικασίες που θα τις ζήλευε και η δημοκρατική βουλή…

Ταυτόχρονα με το ξέσπασμα των καταλήψεων ξεκίνησε μια πολύπλευρη επιχείρηση δυσφημίσεις και τρομοκράτησης των μαθητών. Από τα κανάλια μέχρι την αστυνομία, τους «τοπικούς άρχοντες» ακόμα και « αγανακτισμένους γονείς». Και φυσικά το υπουργείο παιδείας που έσπευσε να απειλήσει τα παιδιά με χάσιμο της χρονιάς και τηλε-εκπαίδευση. Το υπουργείο και κυβέρνηση που αν ήθελαν θα μπορούσαν να έχουν λύσει πολλά από τα προβλήματα. Αλλά δεν το έκαναν όχι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα και χρόνος αλλά από ΕΠΙΛΟΓΗ. Είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να πετάξει την πλειοψηφία των παιδιών στον «Καιάδα» της αμορφωσιάς και της κατάρτισης έτσι ώστε αύριο να είναι πολίτες και εργαζόμενοι έτοιμοι να αποδεχτούν την εργασιακή ανασφάλεια την ανεργία και την κυριαρχία της εκμετάλλευσης.

Επειδή δεν μπορούν να τα βάλουν με το δίκιο των αιτημάτων των μαθητών, τα βάζουν με την μορφή του αγώνα που οι μαθητές επέλεξαν. Ενδιαφέρονται, ξαφνικά, για τον «υγειονομικό» κίνδυνο από τις καταλήψεις και τις χαμένες ώρες την ίδια στιγμή που στοιβάζουν τα παιδιά ανά 25αδες στις αίθουσες με απίστευτες ελλείψεις σε καθηγητές.

Η κυβέρνηση θέλοντας να τρομοκρατήσει τους μαθητές ακόμα περισσότερο, από τις 2/10 απαιτεί από τους καθηγητές να κάνουν τηλε-εκπαιδεύση μόνο για τους μη καταληψίες, με απουσίες σε όσους κάνουν κατάληψη! Με την απόφαση αύτη, το ΥΠΑΙΘ απαιτεί να διαταχθούν οι εκπαιδευτικοί να γίνουν μόνιμο κρατικό όργανο για το σπάσιμο των μαθητικών καταλήψεων και αγώνων, χαφιεδίζοντας τους μαθητές τους!

Για τους ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος. Με τον αγώνα τους οι μαθητές εκφράζουν την αγωνία όλων μας για την δύσκολή περίοδο που περνάμε και για το μέλλον μας που γίνεται αβέβαιο και επικίνδυνο (όχι μόνο από τον COVID-19). Είναι ο αγώνας που δεν μπορεί να δώσει ο εργαζόμενος λαός κάτω από τις ασφυκτικές συνθήκες δουλειάς και τον εκβιασμό της απόλυσης. Είναι η προσπάθεια μια γενιάς να ψηλαφίσει το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ να σταθούμε στο πλάι των μαθητών και του αγώνα τους. Να τον υπερασπίσουμε κόντρα στην επίθεση της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Να τον υπερασπιστούμε από την όλο και πιο έντονη καταστολή που εφαρμόζεται, ειδικά μετά και την ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις και τα χτυπήματα των διαδηλώσεων το τελευταίο διάστημα.

Ο ΑΓΏΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Πρέπει να πάρουμε θέση: ή με τον λαό ή με το σύστημα. Να διεκδικήσουμε μαζί με τα παιδιά και τον λαό της περιοχής:

  • TΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
  • ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!


ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 04-10-2020

Αρχείο κειμένων