Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Στο τέλος της προηγουμένης εβδομάδας στο σχολείο μας (1ο Λύκειο Καματερού) εμφανίστηκαν 2-3 κρούσματα Covid -19 σε μαθητές διαφορετικών τάξεων.

Με ενημερωτικό εμαιλ η διεύθυνση του σχολείου το Σάββατο πληροφόρησε τους μαθητές και τους γονείς για την κατάσταση και για των τρόπο λειτουργίας του σχολείου θέτοντας σε καραντίνα 2 τμήματα και 6 εκπαιδευτικούς. Λειτουργία αρκετά δύσκολη και περίπλοκη στην υλοποίηση της, με την λειτουργία μέσω τηλε-εκπαίδευσης ως βασική, με την απειλή για την επιβολή απουσιών. Σαφώς οι ευθύνες για αυτή την απόφαση βαρύνουν το υπουργείο Παιδείας που με τις αποφάσεις του έχει θεσμοθετήσει την διδασκαλία μέσω WEBEX ως υποκατάστατό της φυσικής διδασκαλίας.

Στην περίοδο που διανύουμε η πανδημία είναι εκτός ελέγχου με ευθύνη του κράτους και των μηχανισμών του. Τα μοναδικά μέτρα για την προστασία του λαού που διακηρύσσουν είναι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στη λειτουργία των καταστημάτων, η προληπτική καραντίνα και οι αποφάσεις για την «μάσκα παντού». Για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία αδιαφορούν σχεδόν επιδεκτικά. Μόνον συνεχείς επικλήσεις-απειλές για την «ατομική ευθύνη», με αλλά λόγια ο λαός θα φταίει αν αρρωστήσει…

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου αλλά και γενικότερα η προληπτική καραντίνα στα σχολεία με κρούσματα χωρίς ΤΕΣΤ, σε μαθητές -εκπαιδευτικούς δεν αποτελούν λύση. Ίσα-ίσα διαλύουν τη ζωή των οικογενειών μαθητών και εκπαιδευτικών και μεγαλώνουν το πρόβλημα πολλών οικογενειών που δεν μπορούν να δουλέψουν.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να απαιτήσουμε από το Κράτος (κυβέρνηση- Δήμος-Περιφέρεια):

  • ΑΜΕΣΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ.

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  • ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ.

  • ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

  • ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ.

Αρχείο κειμένων