Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΣΥΓΓΝΩΜΗ GIANNIS

Μ’ αρέσει το μπάσκετ. Είναι το αγαπημένο μου άθλημα. Μ’ αρέσει από τότε που ήταν ένα άθλημα μειοψηφίας που άρεσε σε λίγους σε αντίθεση με το άθλημα των πολλών, το ποδόσφαιρο. Μ’ αρέσει από τότε που έπρεπε να περπατήσω αρκετά χιλιόμετρα για να βρω γήπεδο να παίξω. Οι γείτονες ησύχαζαν όταν δεν έπαιζα στην αυλή, ηρεμούσαν οι άνθρωποι. Μετά ήρθαν οι επιτυχίες της ΕΘΝΙΚΗΣ, των ΣΥΛΛΟΓΩΝ, μετά ήρθαν και οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  και οι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Ψάχνανε και αυτοί να βρουν, όπως και εμείς, την ευκαιρία να κατοχυρώσουν για τον εαυτό τους μια θέση, μια θεσμική θέση στον αστερισμό του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΡΕΩΜΑΤΟΣ. Γι αυτό πασχίζουμε όλοι, να βρούμε μια θέση στο ΣΥΣΤΗΜΑ που να μας εξυπηρετεί χωρίς να βλέπουμε ότι αυτό εξυπηρετεί το ΣΥΣΤΗΜΑ.
Εκεί βρίσκεται ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ. Η επιτυχία του ενός δεν δικαιώνει την απώλεια των πολλών. Όσες φιλανθρωπικές πράξεις κι αν κάνει δεν είναι αντίδοτο στην αδικία των πολλών , θα είναι η απόδειξή της. Δεν δικαιώνει όλους αυτούς που χάθηκαν προσπαθώντας να περάσουν απέναντι, δε δικαιώνει αυτούς που είναι κλεισμένοι στα στρατόπεδα στη ΛΙΒΥΗ, ούτε αυτούς που επαναπροωθούνται στον ΕΒΡΟ. Δεν δικαιώνει τους Παλαιστίνιους που σκοτώνονται στη NAKBA φορώντας μπλούζες του MESSI και του RONALDO. Δεν δικαιώνει τα παιδιά των ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  και ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ που προσπαθούν να αντιληφθούν τον εαυτό τους μέσα σε έναν κόσμο που τους αντιμετωπίζει σαν παρείσακτους. Δεν δικαιώνει ούτε αυτούς με τους οποίους δεν ασχολείται κανείς, τους άνεργους, τους άστεγους, τους φτωχούς που δεν είχαν την τύχη να παίζουν καλά το τόπι, τους χαμένους του συστήματος τους LOSERS, αυτούς που δεν έχουν πρόσωπο και υπόσταση, που είναι μόνο αριθμοί στις στατιστικές υπηρεσίες. Αυτούς που το μόνο που τους κάνει να διαφέρουν από τους έγκλειστους του Άουσβιτς είναι ότι δεν έχουν χτυπημένο με τατουάζ τον αριθμό τους στην ωλένη. Δεν δικαιώνει καν τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος σαν πλούσιος , σαν εκατομμυριούχος ξαναγυρίζει στην Ελλάδα για την ετήσια ΦΙΕΣΤΑ στα ΣΕΠΟΛΙΑ. ΦΙΕΣΤΑ με την προστασία της αστυνομίας που πριν λίγο καιρό φοβόταν , ΦΙΕΣΤΑ  με την προστασία του χρήματος και της καταξίωσης που απέκτησε επειδή έτυχε να επιλεγεί . ΦΙΕΣΤΑ  επειδή πήρε την ιθαγένεια από τη Ν.Δ. ΦΙΕΣΤΑ επειδή δεν έχει αντίρρηση να γίνει το καρότο  του συστήματος. ΦΙΕΣΤΑ επειδή δεν είναι η νοσηλεύτρια στο Κρατικό, ο AILAN, εκείνο το παιδί που πνίγηκε με τον πατέρα του στο RIO GRANDE, ΦΙΕΣΤΑ επειδή αυτός και η οικογένειά του μπορούν να ποζάρουν στις κάμερες και όχι να κρύβονται επειδή πουλάνε παράνομη πραμάτεια στην ΑΣΣΟΕ.
Γι αυτό θα ζητήσω συγγνώμη από τον GIANNIS που δε συμμερίζομαι την καμπάνια του JUST DO IT, ενώ θα έπρεπε να πει JUST F@@K IT.

Τ. Τ

Αρχείο κειμένων