Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΟΧΙ στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο Να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή επίθεση

Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα συνεχίζεται και επιχειρείται να αποκτήσει νομιμοποίηση με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου συνεχίζουν τον έργο του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Τα ΜΜΕ κάνουν επιλεκτική προβολή προτάσεων του νομοσχεδίου αποσιωπώντας ή (υπο)σκιάζοντας τους πραγματικούς στόχους που είναι η διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και η προώθηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας απελευθερώνουν το κεφάλαιο νομιμοποιώντας της ασυδοσία του και οδηγούν τους εργαζόμενους σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχια και την εξαθλίωση. Για να προλάβουν τις αντιστάσεις που θα γεννήσει η πολιτική τους μετατρέπουν τα σωματεία σε κυβερνητικά και εργοδοτικά εργαλεία.
Προωθούν μέτρα που θα αλλάξουν δραματικά τη θέση των εργαζόμενων και το δικαίωμά τους να αγωνίζονται. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:
  • Το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και εργαζομένων
  • Το πλήρη έλεγχο και την χειραγώγηση των εργαζόμενων και την απονέκρωση των σωματείων μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
  • Τη παραπέρα κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
  • Την διευκόλυνση των απολύσεων και της απλήρωτης εργασίας
  • Την υπερίσχυση των τοπικών-Επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών
  • Τη κατάργηση της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων κατά των συμβάσεων
Τα σχέδια τους δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Αφορούν εμάς και τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά οφείλουμε να ξεπεράσουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς και να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε. Επειδή κανείς δεν θα το κάνει για μας πρέπει ο καθένας να ενημερωθεί και να πάρει θέση ενάντια σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο.
Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καλούν σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα το αντεργατικό - αντιλαϊκό νομοσχέδιο και η ανάγκη συγκρότησης της πάλης των εργαζομένων επειδή πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει η συζήτηση πλατιά στο λαό, τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στις γειτονιές με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων συνταξιούχων. 
  
Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 6μ.μ.
Α’ ΚΑΠΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Κλεισούρας 2 & Πλαστήρα (διπλα στη ΔΕΗ)








Αρχείο κειμένων