Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μια μαζική διαδήλωση για τα δεδομένα της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα στους Αγίους Αναργύρους και στο Ίλιον. Ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων μετά από κάλεσμα που προηγήθηκε από τους Δρόμους Αντίστασης Αγ. Αναργύρων-Καματερού, την Ανυπότακτη Πόλη και την Αριστερή Κίνηση Ιλίου. Την στήριξαν συναγωνιστές από την Ταξική Πορεία και τους Δρόμους Αντίστασης απέναντι στο κατεστημένο τους (Δάφνη-Υμηττός) καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές.


Η διαδήλωση κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους των Αγίων Αναργύρων και κατέληξε στη στρογγυλή πλατεία του Ιλίου, ενημέρωσε για το θέμα τον κόσμο της περιοχής, είχε παλμό και φωνάχτηκαν αρκετά συνθήματα ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που θέλει να επιβάλλει το σύστημα. Μια κατεύθυνση του συστήματος που στόχο έχει να φιμώσει κάθε αριστερή φωνή στις γειτονιές, κάθε αντίσταση του λαού στην επίθεση που διεξάγεται. Κατεύθυνση που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προκάτοχοί τους. Διώκουν αγωνιστές, ρίχνουν πρόστιμα, ζητάνε βιβλία εσόδων-εξόδων και ΑΦΜ λες και οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις του λαού είναι επιχειρήσεις. Χτυπάνε την πολιτική-συνδικαλιστική δράση. Όπως γίνεται και στα σωματεία με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, όπως γίνεται και με το χτύπημα απεργιών από τα ΜΑΤ.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η επίθεση στα δικαιώματα του λαού, στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση μάς αφορά όλους. Σήμερα οι Δρόμοι Αντίστασης καλούνται να «απολογηθούν» γιατί επέλεξαν να κατεβούν στις δημοτικές εκλογές και να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις. Ένα προηγούμενο διάστημα επιβλήθηκε εξοντωτικό πρόστιμο στον υποψήφιο περιφερειάρχη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κ. Μακεδονίας Θ. Αγαπητό που ακυρώθηκε μετά από τις αντιδράσεις και το κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε.

Η απάντηση θα πρέπει να είναι στο δρόμο, μαζική, αγωνιστική, πλατιά με κοινή δράση όλων των αριστερών δυνάμεων, όλων των αριστερών αγωνιστών και του λαού. Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία που προπαγανδίστηκε το προηγούμενο διάστημα με πανό και αφίσα (κόντρα στην κατεύθυνση του συστήματος και με αυτό τον τρόπο) ήταν μια πρώτη απάντηση. Η τρομοκρατία θα σπάσει στο δρόμο με αντίσταση στην επίθεση, με διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Αρχείο κειμένων