Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ | Ψήφισμα καταδίκης προστίμων απέναντι σε δημοτικά σχήματα

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στα δημοτικά σχήματα «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Δάφνης-Υμηττού, απέναντι στην κλήτευση που δέχθηκαν από την περιφέρεια Αττικής για να καταθέσουν τα οικονομικά τους βιβλία για τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019 και απειλούνται με βαρύτατα πρόστιμα με βάσει το νόμο 3870/2010.

Ο συγκεκριμένος νόμος είναι βαθιά αντιδημοκρατικός προβλέπει και επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα, ποινικοποιεί την πολιτική δράση και τη διακίνηση ιδεών (χαρακτηριστικά τα παραδείγματα με εξοντωτικά πρόστιμα για αφισοκολλήσεις). Σαν ΕΛΜΕ Χανίων διεκδικούμε να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο στα δημοτικά σχήματα Δρόμοι Αντίστασης στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό» & «Δρόμοι Αντίστασης Απέναντι στο κατεστημένο τους» στη Δάφνη και τον Υμηττό.

• Κανένα πρόστιμο να μην επιβληθεί στα δημοτικά σχήματα «Δρόμοι Αντίστασης στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό» & «Δρόμοι Αντίστασης Απέναντι στο κατεστημένο τους» στη Δάφνη και τον Υμηττό.

• Να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα για την διακίνηση πολιτικών απόψεων.

• Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας
Γ.Κυριακάκης                     Μ. Γιακουμάκης

Αρχείο κειμένων