Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

Τον «περιβαλλοντολογικό» νόμο που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ μόνο κατ’ ευφημισμό μπορεί κάποιος να τον πει «περιβαλλοντικό» αφού το σύνολο των διατάξεων του έρχεται να ξεπουλήσει τον φυσικό πλούτο της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο. Εντείνει την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του περιβάλλοντος μέσω του αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων και την κατάργηση των εθνικών δρυμών. Δίνει την άδεια για βαριές δραστηριότητες (πχ. εξορύξεις) σε προστατευόμενες περιοχές και της τουριστικής-εμπορευματικής «αξιοποίησής» τους και πολλά άλλα στην ίδια κατέυθυνση.

Στο Δήμο μας λειτουργούν παράνομα δύο χώροι ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), ένας 300 τ.μ. πίσω από Δημαρχείο στους Αγίους Αναργύρους και άλλος ένας 3000 τ.μ. στο Καματερό. Με ευθύνη όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών συγκεντρώνονται εκεί αδρανή απορρίμματα και κλαδέματα βάζοντας σε κινδύνο τους κατοίκους της περιοχής (κίνδυνος πυρκαγιάς, εστία μόλυνσης κ.λπ.).

Το άρθρο 92 του «περιβαλλοντικού» νόμου έρχεται να νομιμοποιήσει αυτούς τους χώρους αναβαπτίζοντάς τους έτσι ώστε ο Δήμος να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει και να τους εντάξει στον «όποιο» σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Η πολιτική τους δείχνει ότι το κύριο μέλημα τους είναι η εφαρμογή της αντιλαικής πολιτικης του κράτους σε βάρος του λαού σε όλα τα ζητήματα.

Η διοίκηση του Δήμου όπως και οι προηγούμενες έχουν μεγάλες ευθύνες τόσο για τη λειτουργία των χώρων αυτών στο παρελθόν όσο και για τη μελλοντική τους χρήση. Αλλά και ο συνολικότερος σχεδιασμός που αφορά στην διαχείρηση των σκουπιδιών πίσω απ’ το μανδύα της «ανακύκλωσης» και της «αειφόρου ανάπτυξης» κρύβει ακόμα περισσότερους κινδύνους για το λαό, απ’ την αύξηση των δημοτικών τελών ως και τους κινδύνους στην υγεία μας απο την παραμονη της χωματερης διπλα μας την καύση των απορριμμάτων. Οι διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων έχουν καταγραφεί στην πολύχρονη ιστορία του αίσχους της χωματερής. Οι διοικήσεις της περιοχής υποτίθεται ότι έπερναν αποφάσεις για την απομακρυνσή της προκειμένου να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή αλλά η χωματερή συνεχίζει να υπάρχει και να επεκτείνεται.

Η δύναμη του λαού δεν βρίσκεται στις αίθουσες των Δ.Σ. και στις «παραστάσεις διαμαρτυρίας» αλλά στο δρόμο και στον μαζικό αγώνα. Ο μόνος δρόμος να καταργηθούν τα ΣΜΑ είναι οι κάτοικοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας συγκροτώντας επιτροπές αγώνα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να οργανώσουμε τον αγώνα μας με στόχους:

ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΜΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Να συμβάλουμε για την δημιουργία ευρύτερου κινήματος που θα απαιτήσει και θα παλέψει την

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

Αρχείο κειμένων