Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια της περιοριστικής της πολιτική στα δικαιώματα το λαού που ζήσαμε κατά την περίοδο της καραντίνας καταθέτει στην βουλή ένα νέο νόμο από τα παλιά που στην ουσία καταργεί το δικαίωμα στην συγκέντρωση και την διαδήλωση. Με μια σειρά διατάξεις μετατρέπει την συμμετοχή σε διαδήλωση, από δικαίωμα και έκφραση συλλογικής διεκδίκησης, σε ιδιώνυμο αδίκημα και παραχωρεί στην αστυνομία την αρμοδιότητα να αποφασίζει εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτραπεί μια συγκέντρωση.

Σε μια περίοδο που χιλιάδες εργαζόμενοι είναι άνεργοι, άλλοι προσπαθούν να τη «βγάλουν» με τα ψευτο-επιδόματα και χιλιάδες μικρομάγαζα ετοιμάζονται για λουκέτο, η κυβέρνηση αποκάλυψε ποιος είναι ο κύριος εχθρός της. Ο ΛΑΟΣ. Για μια φορά είναι ειλικρινής: δεν τους ενδιαφέρουν τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του λαού, που δημιούργησε η πολιτική του συστήματος πριν και μετά την καραντίνα, αλλά το πως θα σταματήσουν στη γέννησή τους τις προσπάθειες του λαού να απαιτήσει λύσεις σε αυτά. Για την κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν:
  • Να χάνουν την δουλειά τους αρκεί να μην μιλάνε..
  • Να μην μπορούν να ζήσουν με το μισθό που παίρνουν… αρκεί να μην μιλάνε
  • Να δουλεύουν όσο και όποτε, και να πληρώνονται όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης αρκεί να μην μιλάνε
  • Να ζούνε διπλά στην χωματερή και την μόλυνση αρκεί να μην διεκδικούνε το κλείσιμό της.
  • Να κινδυνεύουν από τον κορονοιο γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία αρκεί να πεθαίνουν ήσυχα.
  • Τα παιδιά τους να είναι πειραματόζωα στην «ανοσία της αγέλης» και να είναι δεδομένο ότι όλο και λιγότερα θα τελειώνουν το σχολείο μετά και το τελευταίο νομοσχέδιο της Κεραμέως… αρκεί να μην διαμαρτύρονται.
Με απλά λόγια μπορούμε να «βράζουμε στο ζουμί μας» ΜΟΝΟΙ στο ΣΠΙΤΙ. Άλλωστε μας έχουν προπονήσει στην περίοδο της καραντίνας γι’ αυτό! Από την προπαγάνδα τους μέσα από τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι για το καλό μας είναι να αποφασίζει η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ αν θα μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας και να διεκδικήσουμε την λύση τους με μια διαδήλωση. Υποκριτικά, λένε ότι με τις πορείες ταλαιπωρείται η πλειοψηφία… αλλά γιατί να πιστέψουμε ότι τους ενδιαφέρει η πλειοψηφία του λαού την ίδια στιγμή που τα μέτρα τους στο οικονομικό επίπεδο έχουν στόχο τον ίδιο το λαό..

Δείχνουν δυνατοί, έχουν με το μέρος τους όλους τους μηχανισμούς, τους ευνοεί και το γεγονός ότι ο λαός είναι ανοργάνωτος και αποσυγκροτημένος. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ το ξέσπασμα της οργής του λαού, καθώς το ξέσπασμα στις ΗΠΑ ακόμα συνεχίζεται και στη χώρα μας είναι πρόσφατες οι μεγάλες διαδηλώσεις της περιόδου 2010-12. Επειδή φοβούνται για την κυριαρχία τους σπεύδουν να μας τρομοκρατήσουν με τον καινούργιο νόμο, έτσι ώστε να μην τολμήσουμε να βγούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στο δρόμο. Ένας νόμος που έρχεται να προστεθεί και να νομιμοποιήσει και την αστυνομοκρατία που επικρατεί στις γειτονιές μας με τις συνεχόμενες περιπολίες και τη προσπάθεια εκφοβισμού των νέων και του δικαιώματος της χρήσης του ελεύθερου χώρου.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καλούν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση- διαδήλωση που καλεί η ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την ΤΡΙΤΗ 7/7 στις 19:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Αρχείο κειμένων