Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΑΛΗΝΙΑ.... ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ!!
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!!

Τους τελευταίους 7 μήνες η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει ‘θωρακίσει’ το σύστημα υγείας και φροντίζει για την ασφάλειά μας. Τα διαγγέλματα της κυβέρνησης, τα καθοδηγούμενα επιστημονικά δεδομένα, τα δελτία ειδήσεων και η αστυνομική βία δεν μπόρεσαν να κρύψουν αυτό που ο κάθε εργαζόμενος ζει καθημερινά.

Τα κρούσματα είναι χιλιάδες, οι νεκροί εκατοντάδες, τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα και αντί να ανοίξουν νέες ΜΕΘ και να προσλάβουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ακυρώνουν το 80% των χειρουργείων αφήνοντας τους φτωχούς να πεθαίνουν αβοήθητοι και όσους αντέχουν οικονομικά να οδηγούνται στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Οι άνεργοι συνεχώς αυξάνονται και οι περισσότεροι από αυτούς δεν δικαιούνται ούτε τα ψεύτικα επιδόματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Αντί να δώσουν επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους χωρίς διακρίσεις επιδοτούν το μεγάλο κεφάλαιο με νέο νόμο που διαλύει το 5νθήμερο-8ωρο, καθιερώνει την απλήρωτη υπερωρία, μέχρι και 2 ώρες ημερησίως και την αντικαθιστά με άδεια ή ρεπό ή μείωση των ωρών εργασίας, μία άλλη εργάσιμη μέρα.

Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς καμία προετοιμασία, με υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις καθηγητών και καθαριστριών και αντί να βρει επιπλέον αίθουσες και να κάνει προσλήψεις στοχοποίησε, χτύπησε, συνέλαβε, φυλάκισε και θα δικάσει τους μαθητές που διεκδικούσαν ασφαλή σχολεία.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ασφυκτικά γεμάτα και αποτελούν υγειονομικές βόμβες. Ο πρωθυπουργός στο τελευταίο διάγγελμα μας είπε ότι δεν μπορεί να “γεννήσει” λεωφορεία επιβεβαιώνοντας ότι οι υποσχέσεις για αγορά λεωφορείων και προσληψεις οδηγών ήταν απλώς ψέμα.

Με αυτά τα δεδομένα φτάσαμε στη 2η απαγόρευση κυκλοφορίας, επίσημα για τρεις εβδομάδες, ανεπίσημα δεν ξέρουμε για πόσο. Η κυβέρνηση μας καλεί να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Ενωμένοι οι χορτάτοι με τους πεινασμένους; αυτοί που αν αρρωστήσουν θα έχουν γιατρούς και ΜΕΘ ενωμένοι με αυτούς που θα πεθαίνουν αβοήθητοι στα ράντζα των νοσοκομείων ή στο σπίτι τους; Αυτοί που δεν θα έχουν φαγητό και ζέστη αυτό το χειμώνα ενωμένοι με αυτούς που θα περάσουν την καραντίνα σε ζεστές βίλες; Μα τί ενώνει όλους αυτούς για να τους ενώσει και η πανδημία;

Το μόνο που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δυο κόσμους είναι η αδικία και η εκμετάλλευση. Κυβέρνηση, κράτος και μεγάλο κεφάλαιο χρησιμοποιούν την πανδημία για να ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο τα λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους. Νύχτα και μέρα δουλεύουν όλοι αυτοί για να ψηφιστούν οι νόμοι που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, ανατρέπουν τα εργασιακά δικαιώματα, καταργούν το οκτάωρο, οδηγούν στην πτώχευση και θα ξεσπιτώνουν σε λίγους μήνες αυτούς που έχουν μείνει άνεργοι (πτωχευτικός νόμος).

Όποιος εκφράζει διαφωνία για τα μέτρα είναι άσχετος και “ψεκασμένος”. Όποιος διαμαρτύρεται και διεκδικεί είναι εχθρός της “δημοκρατίας” τους και αντιμετωπίζεται με αστυνομική και κρατική βία.

Που θα πάει αυτό; Για πόσο ακόμα θα το ανεχόμαστε;

Φτάνει πια! Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή!

Να διεκδικήσουμε:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘ

ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Αρχείο κειμένων