Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

12 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δολοφόνος ο ειδικός φρουρός Ε. Κορκωνέας οποίος δεν δίστασε να "τιμωρήσει” ένα παιδί, επειδή τόλμησε να κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους της πόλης στην οποία ζούσε. Τόσο απλά!!!

Η έκρηξη της νεολαίας αλλά και του λαού, που ακολούθησε, τρόμαξε την αστική τάξη, η οποία χρησιμοποίησε ότι κατασταλτικό μέσο διέθετε και ένα όργιο τρομοκρατίας προκειμένου να το αντιμετωπίσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι θα ήθελε να το σβήσει τελείως από τις μνήμες του λαού, όπως και το Πολυτεχνείο, όπως και κάθε μορφή αγώνα διεκδίκησης και πάλης.

Χρησιμοποιεί γι' αυτό κάθε μορφή βίας που διαθέτει: ιδεολογική, κινδυνολογία - τρομοκρατία με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, καταστολή , πρόστιμα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδήλωσης. Όμως δυστυχώς γι' αυτούς, ο λαός, παρότι αισθάνεται αδύναμος, δεν ξεχνά εύκολα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πολύ περισσότερο φέτος, εξαιτίας και της επίθεσης στα δικαιώματά του, με αφορμή τα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεκάδες νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι θέλησαν να διαδηλώσεων και να τιμήσουν την μνήμη του Αλέξη.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα μήνα, όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου, αποδείχτηκε πως το τελευταίο που την ένοιαζε την κυβέρνηση είναι τα υγειονομικά μέτρα, στο όνομα των οποίων επέβαλλε χουντικές απαγορεύσεις και έβγαλε χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους των πόλεων όλης της χώρας. Στην Αθήνα επιτέθηκαν σε μεμονωμένα άτομα, σε όλες τις προσπάθειες για την οργάνωση συγκέντρωσης πολιτών στα Εξάρχεια που επιχείρησαν με υγειονομικές προφυλάξεις να προσεγγίσουν το μνημείο στον τόπο δολοφονίας του Αλέξη (ΚΚΕ (μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΓΩΝΑΣ, ΝΑΡ και άλλων). Προχώρησαν σε εκατοντάδες προσαγωγές και 115 από αυτές στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, για παράβαση «του άρθρου 285 για την διασπορά του κορωνοϊού» Μεταξύ αυτών και 2 μέλη των Δρόμων Αντίστασης Αγίων Αναργύρων- Καματερού. Οι οποίοι μαζί με τους δεκάδες άλλους στοιβάχτηκαν για 16 ώρες στα κρατητήρια και στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο προστασίας, παρά μόνο την μάσκα τους..

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Υπουργός ΠροΠο με το πρόσχημα της πανδημίας θέλουν να βάλουν στον γύψο τις λαϊκές ελευθερίες. Θέλουν να σπείρουν τον φόβο για να περάσουν αντεργατικά μέτρα και να καταπνίξουν τις αντιδράσεις λαού για την άθλια κατάσταση του συστήματος υγείας. Οι αυθαιρεσίες αυξάνονται και η αγανάκτηση συσσωρεύεται.

Αυτό δείχνει και ο λαός της Γαλλίας. Γελιούνται αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα!!!

Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες όλων των συλληφθέντων.
Κανένα πρόστιμο.
Καμιά δίκη


Δευτέρα, 7 Δεκέμβρη 2020

Αρχείο κειμένων