Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

 

6 ΜΑΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

10:30π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με 10000 νεκρούς και τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν, τους γιατρούς να δουλεύουν χωρίς σταματημό, χωρίς νέες προσλήψεις και αναγγελίες για ΜΕΘ φούσκες, το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να φέρει ένα ακόμα νομοσχέδιο που δεν έχει καμιά σχέση με την πανδημία και την αντιμετώπισή της. Μέσα στο κλίμα φόβου και σιωπητηρίου που έχει καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση θέλει να περάσει από την βουλή ένα νομοσχέδιο που σκοπό του έχει να σβήσει όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

 Η κυβέρνηση ειρωνικά ισχυρίζεται πως είναι  για το καλό του εργαζόμενου. Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται σαν να είναι προσφορά την κυβέρνησης και τον εργοδοτών και προς όφελος των εργαζομένων. Η ζοφερή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο σκοπός τους είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι υποδουλωμένοι, υποχείρια των εργοδοτών και δέσμιοι της αγοράς. Ταυτόχρονα κάνουν επίθεση στο δικαίωμα του λαού να οργανώνεται προσπαθώντας να χτυπήσουν τον ταξικό συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία. Ο σκοπός τους είναι η απομόνωση του εργαζόμενου και το βούλιαγμα στην ανασφάλεια. Κατά την γνώμη τους ο ανασφαλής εργαζόμενος είναι υπάκουος και υποταγμένος εργαζόμενος. Αυτά δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα από την πλευρά των εργαζομένων.

Καταργούνε το 5ήμερο-8ωρο, επιβάλλουνε την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες υπερωρίες, για 7 μέρες τη βδομάδα. Αυξάνουνε τις νόμιμες υπερωρίες σε 150  (από 120 στις υπηρεσίες και 96 στη βιομηχανία). Καταργούν την κυριακάτικη αργία για ακόμη περισσότερους εργαζόμενους. Κάνουνε τη ζωή μας λάστιχο και τη δουλειά εξόντωση. Ρημάζουν τον ελεύθερο χρόνο μας. Λένε ότι τα μέτρα «δεν θα είναι υποχρεωτικά» και ότι είναι «προγραμματισμός του εργασιακού χρόνου». Δεν πείθουνε κανέναν! Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι είδους «συνεννόηση» γίνεται στους χώρους δουλειάς, υπό την απειλή της απόλυσης. Λένε με θράσος ότι «έτσι κι αλλιώς καταπατιέται το ωράριο», αυτοί οι ίδιοι που το καταπατούνε. ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

Βγάζουνε το εργατικό κίνημα και τα μέσα πάλης του στην παρανομία. Απαγορεύουνε την απεργιακή περιφρούρηση. Βαφτίζουνε την απεργιακή συγκέντρωση «ψυχολογική βία» και ετοιμάζουνε διώξεις ενάντια στους εργατικούς αγώνες. Προετοιμάζονται, γιατί φοβούνται ότι θα αντιδράσουμε! Βάζουνε για τα καλά χέρι στα σωματεία μας, με το ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και το όριο 50%+1 για κήρυξη απεργίας. Όπως έκαναν και με τις διαδηλώσεις φέτος, θέλουνε όποιος σηκώνει κεφάλι να τον καταστέλλουν. Είδαμε τη «δημοκρατία» τους στο Πολυτεχνείο, στην επέτειο του Γρηγορόπουλου και στη Νέα Σμύρνη.  Φέρνουν νέο χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις. Δεν τους φτάνει που έχουν καταργήσει τις περισσότερες συμβάσεις, τώρα θέλουν να υπερισχύει η ατομική «συμφωνία» με τον εργοδότη από την κλαδική σύμβαση (όπου υπάρχει). Αλλά βάζουν και ως όρο στα σωματεία που διεκδικούν συλλογική σύμβαση, να έχουν αποδεχτεί την κρατική θηλιά του ηλεκτρονικού μητρώου.

Οι συνεχιζόμενοι φοιτητικοί αγώνες ενάντια στο Νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη καθώς και το μαζικό ξέσπασμα ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομοκρατία που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελούν χαραμάδα αισιοδοξίας για το λαό μας. Φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός μας για να απάντησει και την Νέα επίθεση στη ζωή του. Το Δρόμο της αντίστασης και του μαζικού αγώνα.

·         ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όχι για επιβίωση.

·         ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

·         5ΜΕΡΟ 8ΩΡΟ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 


Αρχείο κειμένων