Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,

ΤΡΙΤΗ 21/6, 19:30,

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ο εφιάλτης της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ συνθλίβει την ζωή μας. Οι υπέρογκοι λογαριασμοί του ρεύματος  του φυσικού αερίου και οι δυσβάσταχτες αυξήσεις στα καύσιμα και τα τρόφιμα κάνουν αφόρητη την καθημερινότητα και την επιβίωση όλων μας. Το κύμα ανατιμήσεων ήρθε να προστεθεί στην ζωή μας, που εδώ και χρόνια τσακίζεται από την ανεργία, την ανέχεια, την δήθεν διαχείριση της πανδημίας και τώρα την απειλή του πολέμου.

Η πολιτική του συστήματος είναι αυτή που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον πόλεμο. Παρά τους ανταγωνισμούς και τις κόντρες μεταξύ των κρατών σε ένα ζήτημα είναι ενωμένοι όλοι οι ηγέτες και οι κυβερνήσεις, στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους και τους λαούς. Η κατάργηση των λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι συνεχής και συστηματική από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όσες προηγήθηκαν, ενώ και η αντιπολίτευση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κοντράρει πραγματικά τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και των μεγάλων δυνάμεων, ΗΠΑ-Ε.Ε.

Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους και το λαό το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να είναι αυτή η ζωή μας. Δεν μπορούμε να υπομένουμε όλη αυτή την επίθεση περιμένοντας να αλλάξει η κατάσταση από μόνη της γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ότι μόνο χειρότερη μπορεί μα γίνει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα ψευτοεπιδόματα της κυβέρνησης γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τις εκλογές και τον επόμενο «σωτήρα» γιατί έχουμε πειστεί ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις ξεχνιούνται το επόμενο πρωί.

Η μόνη ελπίδα είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δεν είναι ένας εύκολος δρόμος είναι όμως ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Πρέπει να αντισταθούμε εδώ και τώρα!

Εμείς οι Συλλογικότητες της Αριστεράς και Ανένταχτοι Αγωνιστές της περιοχής των Αγ. Αναργύρων-Καματερού και του Ιλίου καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και συνταξιούχο να συγκροτήσουμε ένα κίνημα αντίστασης απέναντι στην ακρίβεια και την φτώχεια.

Να κινηθούμε συλλογικά για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός.

·       Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων  της ΔΕΗ και των ειδών πρώτης ανάγκης 

·       Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις  

·       Αυξήσεις στα επιδόματα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς εξαιρέσεις.

  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Αρχείο κειμένων