Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

21 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 


Τη στιγμή που οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων,  των λογαριασμών, των ενοικίων και των καύσιμων  συνεχίζονται, μας λένε ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο! «Μέχρι το Μάιο θα έχουν γίνει κάποιες εκλογές», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Αυτό, για κάποιους, σημαίνει «παύση» όλων των κινητοποιήσεων του λαό ενόψει των εκλογών. Η Ακρίβεια και η φτώχεια δεν κάνει πάυση!

Η πολιτική που τσακίζει κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, στην εκπαίδευση, στην περίθαλψη, στην ασφάλιση, στη δουλειά, είναι η ίδια πολιτική που έχουν υπηρετήσει  οι  κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ , αλλά και όποια επόμενη. Η ίδια πολιτική που θα συνεχίσει να προωθείται από την άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, κάτω από τις αυξανόμενες πιέσεις των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Αυτό είναι το πλαίσιο που έχει οδηγήσει το λαό στη σημερινή κατάσταση και θα γίνει ακόμα πιο ασφυχτικό για όσο διάστημα η αντίσταση και η διεκδίκηση του λάου δεν εκφράζεται με μαζικά χαρακτηριστικά

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχώς κλιμακώνεται σε βάρος του λαού της, με τους ιμπεριαλιστές (Γερμανία, ΗΠΑ) να ανακοινώνουν πως θα στείλουν νέο εξοπλισμό στο καθεστώς του Κιέβου  την ίδια στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει ακάθεκτη τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις .

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών τροφοδοτούν και τις αντιπαραθέσεις μιας σειράς δυνάμεων στην περιοχή, με χαρακτηριστικό τον αντιδραστικό ανταγωνισμό της ελληνικής με την τούρκικη αστική τάξη. Μέσα στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής τους εξάρτησης, οι δύο αστικές τάξεις προσπαθούν να παίξουν ρόλο είτε ως διαμεσολαβητές είτε ως πιστοί στρατιώτες στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό άρμα.

 Έρχεται όμως ένας σεισμός και μας υπενθυμίσει πως η ανθρώπινη ζωή και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών αποτελούν υπέρτατο αγαθό και ανάγκη, ενάντια στους κάθε λογής πολεμοκάπηλους εθνικιστές, τους ιμπεριαλιστές και τους υποκινητές της έχθρας και του μίσους. Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά η καταστροφή και οι θάνατοι είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της εκμετάλλευσης, του κέρδους και της υποβάθμισης των συνθηκών στέγασης στον καπιταλισμό.

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, στις  21 Φλεβάρη αναμένεται να έρθει στη χώρα μας ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Η Κυβέρνηση έχει παραχωρήσει στους αμερικανονατοικούς όλη τη χώρα για να την χρησιμοποιούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο. Σε αυτά τα πλαίσια, αλλά και λόγω της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αναγκαίο να συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-Αντιιμπεριαλιστική ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στις 21 Φλεβάρη.

Να καταγγείλουμε την επίσκεψή του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Να απαιτήσουμε την πλήρη απεμπλοκή της χώρας μας από τον άδικο πόλεμο της Ουκρανίας. Είναι  ανάγκη να εκφραστούν με κινηματικό τρόπο τα αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού, κόντρα στο σύστημα που θέλει να μας μάθει να συνηθίσουμε τον πόλεμο, την εκμετάλλευση και τη φτώχεια.

·   ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, Α. ΜΠΛΙΝΚΕΝ!

·   ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

·   ΕΞΩ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΒΑΣΕΙΣ!

·   ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ !

·   ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !

·   ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

·   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Αρχείο κειμένων