Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ποια ακρίβεια???

Τους τελευταίους μήνες ο λαός της χώρα μας βιώνει ανυπολόγιστες καταστροφές, με άμεσο αντίκτυπο στην ζωή και την επιβίωση του. Από τις πυρκαγιές, που από άκρη σε άκρη κατέκαψαν τον τόπο, με χιλιάδες στρέμματα δασών να έχουν γίνει κάρβουνο, με ζώα, σπίτια και δουλειές χαμένες ως ξεκάθαρο αποτέλεσμα, της αναλγησίας όλων των κυβερνήσεων τις προηγούμενες δεκαετίες. Κυβερνήσεις που δεν μερίμνησαν ποτέ να κάνουν  έργα  προστασίας τα οποία να θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες του λαού.

Όμως πριν καλά – καλά προλάβουμε να μετρήσουμε τις ζημιές του αποτελέσματος αυτής της εγκληματικής  πολιτικής, η Θεσσαλία πνίγεται. Ο λαός στον κάμπο χτυπιέται ανελέητα. Και άλλοι θάνατοι και άλλη καταστροφή προστίθενται. Όχι μόνο χαμένα σπίτια αλλά και χάσιμο της ελπίδας, για το πως θα βγάλουν το μεροκάματο την επόμενη μέρα για να ταΐσουν τις οικογένειες τους.

Χιλιάδες ζώα πνιγμένα, αμέτρητα στρέμματα βαμβακοκαλλιεργειών και καλαμποκιού ξεριζωμένα, μηχανήματα αχρηστεμένα είναι λίγα μόνο από τα αποτελέσματα των πλημμυρών. Όλα αυτά, μαζί με τον τελευταίο αντεργατικό νόμος του Βορίδη, κάνουν την φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού να βαθαίνει ανεξέλεγκτα.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο ράλι των ανατιμήσεων που έχει ξεκινήσει μετά την καραντίνα. Η επικείμενη έλλειψή ειδών πρώτης ανάγκης με βάση τις καταστροφές, έχει  συμπαρασύρει τις ήδη εξωφρενικές τιμές ακόμα πιο ψηλά. Το γάλα, το κρέας, το τυρί, τα δημητριακά είναι απλησίαστα ήδη. Η τιμή της βενζίνης –χωρίς εξήγηση- έχει πάρει την ανηφόρα, πριν ακόμα ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης. Το καλάθι του νοικοκυριού, ως βοήθημα για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, έχει γίνει ανέκδοτο. Ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Ένας πιο δύσκολος χειμώνας από τον προηγούμενο, έρχεται.

Ως λαός λοιπόν έχουμε χρέος να μην  μείνουμε αμέτοχοι σε αυτή την παρακμή που γεννά και άλλη παρακμή και να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του! Να παλέψουμε για μείωση στις τιμές όλων των προϊόντων και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις στο ύψος των αναγκών μας. Για να μην μιλάμε απλά για επιβίωση, αλλά για ΖΩΗ!!!

ΤΖ. Ε.

Αρχείο κειμένων