Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Μερικές μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όλοι ζητούν την ψήφο του λαού! Έχουν γεμίσει οι δρόμοι  και το διαδίκτυο με πορτρέτα και βιογραφικά υποψηφίων, που μας εξιστορούν το πόσο υπεύθυνοι/σπουδαγμένοι/έντιμοι πολίτες είναι. Εκδηλώσεις, σποτάκια, φωτογραφίσεις και παρουσιάσεις ψηφοδελτίων κατακλύζουν την καθημερινότητα μας όσο προχωράμε προς τις κάλπες. Οι κάθε λογής υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι μάλιστα παρουσιάζονται ως «ακομμάτιστοι»  ζητούν την ψήφο του λαού. 

Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιούλη δόθηκε το σύνθημα για τον νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα μας. 13ωρη εργασία και συνέχιση της εδραίωσης του εργασιακού μεσαίωνα με τον νόμο Γεωργιάδη, περαιτέρω τσάκισμα του δικαιώματος στην Υγεία, χτύπημα του δικαιώματος των παιδιών μας στην Εκπαίδευση, νέες δεσμεύσεις στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Οι εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν είναι ξεκομμένες από τα παραπάνω! Η λεγόμενη «Τοπική Αυτοδιοίκηση» έχει εδώ και χρόνια συνδεθεί άμεσα με την κεντρική πολιτική εξουσία και το κράτος. Έχουν αφαιρέσει από τους Δήμους κάθε χαρακτήρα απάντησης των τοπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός, μετατρέποντάς τους σε μέσα προώθησης μιας σειράς αντιλαϊκών πολιτικών. Τον αντιδραστικό χαρακτήρα των περιφερειών τον είδαμε με τον πιο ωμό τρόπο το φετινό καλοκαίρι, όπου στα εγκλήματα της Μάνδρας και στο Μάτι προστέθηκαν οι τεράστιες πυρκαγιές σε Αττική, Ρόδο, Έβρο και οι πλημμύρες στην Θεσσαλία. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από μια σειρά παρεμβάσεις (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης και πιο πρόσφατα νόμος Βορίδη) έχουν επιφορτιστεί από το σύστημα με τις παραπάνω ευθύνες:

  • Να διαχειρίζεται τα ΕΣΠΑ ανάλογα με τις επιταγές της ΕΕ. Έτσι το κράτος «απαλλάσσεται» από την χρηματοδότηση των δήμων αφήνοντάς τους στο έλεος των ιμπεριαλιστικών οδηγιών. Οδηγίες οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο πνεύμα των μνημονίων.
  • Να εφαρμόσουν τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Ολιγόμηνες και «ευέλικτες» συμβάσεις, μισθοί πείνας, εξαντλητικές συνθήκες εργασίας είναι οι όροι με τους οποίους καλούνται να εργαστούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους. 
  • Να προωθήσουν μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις σε παροχές μέσω των ΣΔΙΤ. 
  • Να προχωρήσουν σε αυξήσεις σε δημοτικά τέλη, φόρους που δεν οδηγούν σε καμία βελτίωση των ζωών μας.
  • Να προωθήσουν την κεντρική πολιτική της περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, με ιδιαίτερο μένος προς αγωνιστές και συλλογικότητες.
  • Να γκρεμίσουν και να τσιμεντώσουν κάθε ελεύθερο δημόσιο χώρο στο βωμό του κέρδους και των ιδιωτικών συμφερόντων. 

Ένα μόνο είναι σίγουρο, ότι σχεδόν κανείς από τους υποψηφίους δεν μιλά για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία. Για τη φτώχεια, την ακρίβεια, τον πόλεμο, τις φωτιές, τις πλημμύρες, τους πλειστηριασμούς, τον εργασιακό μεσαίωνα. Θέλουν να ξεχάσουμε μέσα σε ποιο κλίμα διεξάγονται αυτές οι εκλογές!

 Εμείς ως  ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  δεν έχουμε να δώσουμε καμία υπόσχεση, παρά μόνο την δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ο λαός της περιοχής να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του μέσα από τον δρόμο της αντίστασης, της οργάνωσης και του αγώνα: 

  • Να παλέψουμε μαζί έτσι ώστε να καταγγείλουμε τις σύγχρονες εργασιακές γαλέρες που φτιάχνουν!
  • Να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της ακρίβειας που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά! 
  • Να παλέψουμε ενάντια στους πλειστηριασμούς, που παίρνουν τα σπίτια του λαού και «αδειάζουν» τις γειτονιές μας από τους συνανθρώπους μας για να πλουτίζουν οι τράπεζες και τα funds.
  • Να διεκδικήσουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους πρασίνου και να μην αποδεχτούμε μια πόλη μαυρισμένη από το τσιμέντο και το καυσαέριο, γεμάτη χωματερές.
  • Να καταγγείλουμε τις πολιτικές της φασιστικοποίησης, που κλείνουν το μάτι στους νεοναζί δολοφόνους του Παύλου Φύσσα!
  • Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα στην πόλη και τις γειτονιές μας
  • Να πάρουμε πρωτοβουλίες κίνησης και πάλης ενάντια στις πολιτικές που μας μαράζουν τις ζωές και το μέλλον μας. 
  • Να γυρίσουμε την πλάτη στους διάφορους «μαϊντανούς» του συστήματος που εμφανίστηκαν ξαφνικά πριν τις εκλογές και τάχα νοιάζονται για τα προβλήματα μας. 

Από την δημιουργία τους πριν από πέντε χρόνια, Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, προσπάθησαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη λαϊκών αγώνων. Να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης, μικρά ή μεγαλύτερα κινηματικά γεγονότα ακόμα και μέσα στην καραντίνα. Παρέμβαση σε σταθερή βάση στην περιοχή, είτε με αφορμή την καταστολή στη διάρκεια της καραντίνας, τη σύλληψη αγωνιστών στις 6/12/2020, το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη όλων, ενάντια στην ακρίβεια, μόνοι ή σε κοινή δράση με άλλες αριστερές προοδευτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ συμμετείχαν με ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές του 2019, θέτοντας τους παραπάνω στόχους, καταγγέλλοντας και αρνούμενή τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους (μέσω του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων) πάνω σέ όποια συλλογικότητα γειτονιάς ήθελε να παρέμβει και στις Δ.Ε. Γεγονός που η Περιφέρειά Αττικής το εκμεταλλεύτηκε για να μας καλέσει σε απολογία με την απειλή προστίμου 50.000 ευρώ.  

Το ήδη αντιδημοκρατικό πλαίσιο με τον νόμο Βορίδη, έγινε ακόμα πιο ασφυκτικό αναγκάζοντας μας να μην παρεμβούμε εκλογικά σε αυτές τις εκλογές. Μια παρέμβαση  που θα δίναμε όχι για να "πλασαριστούμε" στα δημοτικά συμβούλια, αλλά για να ακουστεί η φωνή του αγώνα που τόσο λείπει από την συζήτηση! Για αυτόν τον λόγο καλούμε τον λαό να στηρίξει την στάση του Λευκού/Άκυρου στις Δημοτικές εκλογές και αυτή του Άκυρου στις Περιφερειακές. Να αγωνιστούμε στον δρόμο, για την πόλη, τις γειτονιές και την ζωή μας!




https://dromoiantistasis-ak.blogspot.com                         https://www.facebook.com/DromoiAntistasisak


Αρχείο κειμένων