Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ :Κυριακή 25/02 στις 19:00, Α΄Καπη Αγίων Αναργύρων (Κλεισούρας 2 & Πλαστήρα)

 

Τις τελευταίες εβδομάδες η νεολαία παλεύει για τη μη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Εδώ και 6 συνεχόμενες εβδομάδες οι φοιτητές με διαδηλώσεις και καταλήψεις δείχνουν την εναντίωση τους σε άλλο ένα αντιδραστικό νόμο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση και καταρρίπτει κάθε μορφής δωρεάν και δημόσιας εκπαίδευσης. Συνάμα, έχει στην ατζέντα της κι άλλα νομοσχέδια για την εκπαίδευση, όπως αυτό της τεχνικής εκπαίδευσης και του εθνικού απολυτηρίου. Είναι ξεκάθαρο, επίσης, ότι ο αγώνας των φοιτητών μπορεί να νικήσει, μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να αποσύρει τα αντιλαϊκά της νομοσχέδια για την εκπαίδευση. Για να νικήσει είναι αναγκαίο να γίνει αγώνας όλου του λαού και των εργαζόμενων.

 Ο αγώνας των φοιτητών σε συνδυασμό με τον αγώνα των αγροτών εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση όλου του λάου που στενάζει κάτω από την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της ανασφάλειας.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη ο λαός να βγει στον δρόμο να απεργήσει και να διαδηλώσει μαζικά στην απεργία της 28 Φλεβάρη. Για μια ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες.

ü ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ü ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ü ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ü ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ü ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ





Αρχείο κειμένων