Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ

Στις 8 Ιουνίου έγινε στην Αθήνα το GAY PRIDE. Πολλοί άνθρωποι που έχουν την συγκεκριμένη ερωτική προτίμηση βγήκαν να παρελάσουν, να γιορτάσουν και να βροντοφωνάξουν την ιδιαιτερότητα τους. Βγήκαν για να εκτονώσουν τον συμπιεσμένο τους εαυτό. Ό,τι γίνεται στα φανερά δεν είναι κακό και ταυτόχρονα αφήνει και ένα κοινωνικό αποτύπωμα. Σύμπλεοι και πανευτυχείς πολιτικοί του προοδευτικού χώρου πιστοποίησαν με την παρουσία τους την ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή των συγκεκριμένων ανθρώπων με βάση την ερωτική τους ταυτότητα. Δεν έχουν αντίρρηση να αναγνωρίσουν τον σεξουαλικά καταπιεσμένο. Του προτείνουν άλλωστε την ιδιαιτερότητα σαν αποκούμπι, σαν μαξιλαράκι να ακουμπήσει την κουρασμένη του ψυχή. Τους βολεύει επειδή δείχνει στους βασανισμένους το δρόμο ή της κοινωνικής απομόνωσης ή της κοινωνικής τους μονοδρόμησης. Έχουν αντίρρηση βέβαια να αναγνωρίσουν τον κοινωνικά καταπιεσμένο, τον ταξικά καταπιεσμένο. Φτου πάλι χρησιμοποίησα την απαγορευμένη λέξη. Άκου ταξικά καταπιεσμένος,

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Το Σάββατο 8 Ιούνη στο ΚΑΠΗ της Ανάκασας έγινε η πρώτη συνέλευση μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών εκλογών. Παράλληλα με την συζήτηση του απολογισμού της κίνησής μας όλο το προηγούμενο διάστημα, τέθηκαν και τα ζητήματα τις εκτίμησης της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε μετά από τις εκλογές και τα αποτελέσματα τους και των ζητημάτων που θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μπροστά το επόμενο διάστημα. Όπως είναι κατανοητό στον καθένα δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί το κλίμα και ο πλούτος της συζήτησης σε ένα κείμενο. Θα μεταφέρουμε τα κύρια σημεία της συζήτησης και των εκτιμήσεων μας:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καλούν σε ανοιχτή συνέλευση το Σάββατο 8 Ιούνη στο Β ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Πλατεία Ανάκασας) στις 19:30. Να συζητήσουμε την πρώτη εκτίμηση για την παρέμβαση μας στις δημοτικές εκλογές τα αποτελέσματα της αλλά και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Να οργανώσουμε την κίνηση μας το επόμενο διάστημα και την παρέμβαση μας στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της επόμενης περιόδου.

Αρχείο κειμένων