Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ


Η ζωή μας απειλείται από την πανδημία, που είναι πλέον εκτός ελέγχου με ευθύνη της κυβέρνησης και του συστήματος. Η κυβέρνηση δεν δίστασε να θυσιάσει την υγεία μας για τα κέρδη της «βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού». Επέτρεψαν τις ουσιαστικά ανεξέλεγκτες ροές του τουρισμού χωρίς τεστ και κανένα ουσιώδη έλεγχο. Τα μέτρα προστασίας για το λαό είναι προσχηματικά. Δεν διστάσουν να φορτώσουν την ευθύνη στο λαό. Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας καμιά ουσιαστική βελτίωση δεν έχει γίνει στο σύστημα υγείας. Μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια. Κανένα νοσοκομείο δεν ενισχύθηκε με μόνιμο προσωπικό, καμιά επιπλέον ΜΕΘ δεν δημιουργήθηκε, καμία ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν έγινε. Τα ΤΕΣΤ γίνονται κατά το δοκούν για να μην ανατραπούν τα στατιστικά τους. Τα μαζικά κρούσματα σε εργοστάσια, χώρους δουλείας και χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένος αποκαλύπτουν το ανύπαρκτο ενδιαφέρον και πρόβλεψη για τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους.

Όποια δικαιώματα έχουν απομείνει από τα μνημόνια έχουν μειωθεί ως και εξαφανιστεί. Χιλιάδες εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με 535 Ευρώ το μήνα. Ακόμα περισσότεροι έχουν προστεθεί στο πλήθος των ανέργων. Εκατομμύρια θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα της ανασφάλειας και της φτώχειας το επόμενο διάστημα. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση φροντίζει για την χρηματοδότηση και τις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων. Ψηφίστηκαν νόμοι για αιολικά πάρκα, για καθυστερημένη απόδοση του Δώρου Πάσχα, για διαχείριση σκουπιδιών, για τα χρεωμένα-φτωχευμένα νοικοκυριά, για την είσπραξη οφειλών, για ΣΔΙΤ στις αστικές συγκοινωνίες και στα πάντα όλα, για τη πολεοδομία, για τη φορολογία, για την ενέργεια, την ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση, για οπλοφορία ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης και πιθανής σύμπραξης με την ΕΛΑΣ, για ελαστική εργασία κατά τη βούληση του εργοδότη, ψηφίστηκε φυσικά και ο νόμος για τις Διαδηλώσεις μην τυχόν τολμήσει ο λαός να διαμαρτυρηθεί.

Είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα και οι κυβερνήσεις του δεν ενδιαφέρονται για το λαό, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» της εκμετάλλευσης και το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού. Με αυτή την τακτική ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ από την πανδημία. Για αυτό λοιπόν ο ΛΑΟΣ δεν μπορεί να περιμένει την σωτηρία από κανέναν άλλον. Ο λαός θα σωθεί μόνο με το δικό του αγώνα. Να διεκδικήσουμε:
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘ
  • ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Αρχείο κειμένων