Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

 

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ είναι Έμμεση ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για ΑΥΞΗΣΕΙΣ.

 Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και Αγώνα ενάντια στην Ακρίβεια

 

Σάββατο 5 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ιλίου


ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Ο λαός υποφέρει από το κύμα ακρίβειας των τελευταίων μηνών που προβλέπεται να εξελιχθεί σε τσουνάμι. Τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν πάνω από 170%, η τιμή του φυσικού αερίου πενταπλασιάστηκε, τα καύσιμα έχουν σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητες τιμές, όλα τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν κάθε μέρα! Για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους η καθημερινή επιβίωση είναι πολύ δύσκολη.

Η κυβέρνηση θεωρεί τις αυξήσεις στις τιμές… ένδειξη ανάπτυξης και την εκτίναξη των καυσίμων… επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το τέλος των λοκντάουν! Διώχνει τις ευθύνες από πάνω της λέγοντας πως η ακρίβεια είναι «εισαγόμενη». Τα ρίχνει όλα στην ενεργειακή κρίση.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, που υπηρετεί τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου κι εκείνων που δημιουργούν την ενεργειακή κρίση, τους ιμπεριαλιστές, τους ισχυρούς της γης, που κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα κυριαρχήσει στον πλανήτη. Οι ανταγωνισμοί τους δημιουργούν την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες, που με τη σειρά τους εκτοξεύουν τις τιμές σε όλα τα προϊόντα. Φυσικά, η πανδημία και οι συνέπειες της, επιτάχυναν, βάθυναν και όξυναν όλα αυτά τα προβλήματα.

Όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν πιστά τις εντολές των ΗΠΑ και των ισχυρών της Ε.Ε., που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντάς τους καταστρέφουν τη χώρα. Τα τελευταία 40 χρόνια οι εντολές/ντιρεκτίβες της ΕΕ είχαν και έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες για τον λαό.

Έτσι, κλείνουν τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειες(δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος κάτω από τις εντολές της ΕΕ) κι αναγκάζουν τη χώρα να αγοράζει αντί να παράγει ενέργεια. Ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε Rafale και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα ενώ ο λαός πεθαίνει αβοήθητος. Βάζουν λουκέτο στη βιομηχανία και ο λαός μετράει καθημερινά χιλιάδες ανέργους. Μετατρέπουν τη χώρα σε τουριστικό θέρετρο για να αβγατίσουν γρήγορα κι εύκολα τα πλούτη τους και οι εργαζόμενοι σε αυτά εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα. Αφήνουν τον λαό εκτεθειμένο στο κύμα των αυξήσεων, στην αυθαιρεσία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας που θέλει μόνο να βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται. Ταυτόχρονα, μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο του αμερικάνικου στρατού την στιγμή που η πολεμική διπλωματία(Ουκρανία) απειλεί να βάλει φωτιά στον πλανήτη, εκθέτοντας τον λαό σε μεγάλο κίνδυνο.

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας διαλύουν, συγχωνεύουν/κλείνουν νοσοκομεία, καταργούν το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη. Ο λαός μετράει καθημερινά νεκρούς. Οι 24.000 αδικοχαμένες ζωές χωρίς ΜΕΘ, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, εγκαταλελειμμένοι στο έλεος της πανδημίας είναι ασύλληπτη τραγωδία.

Αυτά τα δυο χρόνια, η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει δεκάδες νόμους και να καταργήσει δικαιώματα που οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει με αγώνες και αίμα. Η κατάργηση του οχτάωρου, την πληρωμής των υπερωριών, του δικαιώματος στην απεργία, ακόμα και τις ύπαρξης εργατικών σωματείων έχουν φέρει βαρύ χτύπημα στους εργαζόμενους με άμεση συνέπεια στους μισθούς και τη ζωή τους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους δίνοντας αύξηση λιγότερο από 0,40 λεπτά τη μέρα ενώ η αντιπολίτευση προσποιείται ότι αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική μέσα από προτάσεις μομφής και επερωτήσεις στην βουλή ενώ στην πραγματικότητα υπηρετεί τα ίδια συμφέροντα.

 Ο λαός μαζεύει οργή και αγανάκτηση. Όσο η αγανάκτηση μένει βουβή αυτοί θα συνεχίζουν την ίδια πολιτική, όσο ο φόβος θα πνίγει την οργή η ακρίβεια θα φουντώνει και ο λαός θα οδηγείται στην εξαθλίωση. Κυβέρνηση και κεφάλαιο τρέμουν τη στιγμή που η οργή και η αγανάκτηση θα γίνει ποτάμι και θα τους πνίξει.

Η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην αντίστασή τους που πρέπει να οργανωθεί. Να συζητήσουμε, να οργανώσουμε κινητοποιήσεις και να αναμετρηθούμε με την πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που καταδυναστεύει τις ζωές μας. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

ΟΧΙ στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Αρχείο κειμένων