Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» σε αυτή την ιστορία, μόνο θάνατος και υποκρισία!!

 

Από την Πέμπτη που ξεκίνησε εισβολή του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις. Σε όλο τον κόσμο βλέπουν πάνω στα συντρίμμια, στους νεκρούς και στους πρόσφυγες να εξελίσσεται το πρώτο επεισόδιο το ξαναμοιράσματος του κόσμου. Στριμωγμένος ο ρωσικός ιμπεριαλισμός, από την συνεχή επέκταση του ΝΑΤΟ αποφάσισε να αντιδράσει με ένα τρόπο που αιματοκυλά το λαό της Ουκρανίας. Απέναντί του έχει το καθεστώς της κυβέρνησης της Ουκρανίας που παρέδωσε τη χώρα ως υποχείριο και υπομόχλιο στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, αλλά και το σύνολο των χωρών του ΝΑΤΟ, με κάποιες επιμέρους διαφορές μεταξύ τους, που στηρίζουν λεκτικά αλλά και με κυρώσεις και οπλισμό το καθεστώς του Κιέβου. Στόχος του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών είναι το βάλτωμα της Ρωσίας και την περαιτέρω αποδυνάμωσή της, αδιαφορώντας για τις απώλειες ανθρωπίνων ζώων.

Σε αυτόν τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν υπάρχουν «καλοί και κακοί», υπάρχουν μόνο «κακοί», «κακοί» για το λαό της Ουκρανίας «κακοί» για το λαό της Ρωσίας «κακοί» για τους λαούς όλου του κόσμου. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον των δυτικών ιμπεριαλιστών για τις απώλειες των ανθρωπίνων ζώων, είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του ρώσικου επιτελείου για τα δικαιώματα των ρωσόφωνων της Ουκρανίας.

Βέβαια το ρεσιτάλ υποκρισίας το δίνουν τα ΜΜΕ της χώρας μας αλλά και της Δύσης, που παρουσιάσουν ως κακούς μόνο τους Ρώσους εισβολείς, και ξεχνούν ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί μόνο τα τελευταία 25 χρόνια έχουν βομβαρδίσει και διαλύσει μια σειρά χώρες από την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, την Λιβύη, το Αφγανιστάν, τη Συρία, αλλά και το ρόλο τους στην Ουκρανία πριν την εισβολή. Και σχεδόν σε όλες αυτές οι επιθέσεις η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν σημαντική, με την παραχώρηση των βάσεων αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων. Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές η κυβέρνηση έσπευσε να στείλει 2 C-130 με οπλισμό στην ουκρανική κυβέρνηση. Αυτή «εκλεκτική ευαισθησία» αποτέλεσμα του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύση» και τις υποταγής στα υπεραντλαντικά αφεντικά πάντα με εξοργίζει!

Οι λαοί της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Ευρώπης συνολικά δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν τους πολέμους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Σ’ αυτό τον πόλεμο και τους επόμενους που θα έρθουν οι λαοί μπορούν να απαντήσουν μόνο με έναν τρόπο, διεκδικώντας να ξαναγίνουν το υποκείμενο της ιστορίας, να βάλουν το δικό τους συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα των κάθε λογής «προστατών», «απελευθερωτών» και «σωτήρων».

Ο μόνος τρόπος για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα και ένα καλύτερο αύριο για όλους μας είναι αν όλοι κατέβουν στο δρόμο και απαιτήσουν να σταματήσει αυτός ο άδικος πόλεμος να φύγουν όλοι από την Ουκρανία Ρώσοι, Νατο-αμερικανοί! Να μην εμπλακεί η χώρα! Να κλείσουν τα ορμητήρια των Αμερικάνων στη Ελλάδα.

Όλοι στους δρόμους λοιπόν ξανά και ξανά μέχρι το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να μπορέσει να τους σταματήσει.

Η μόνη μας ελπίδα!! 

ΝΖ


Αρχείο κειμένων