Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12:00μ. Κεντρική Πλατεία Ιλίου

 

Η  ακρίβεια γονατίζει το λαό! Από το σούπερ μάρκετ και την λαϊκή, μέχρι τους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού ρεύματος, τα καύσιμα και τα ενοίκια, οι αυξήσεις στις τιμές είναι συνεχείς. Οι μειωμένοι μισθοί και οι πενιχρές συντάξεις τελειώνουν από τις πρώτες μέρες του μήνα και τα χρέη προς παρόχους ρεύματος και την εφορία έχαουν γίνει θηλιά στο λαιμό του λαού.

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να «πείσουν» το λαό ότι η συνεχόμενη και αυξημένη ακρίβεια οφείλετε μόνο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θέλουν να ξεχάσουμε ότι το κύμα ακρίβειας ξεκίνησε μέσα στην Πανδημία και σε συνέχεια της προηγούμενης οικονομικής κρίσης. Ενώ δεν γίνεται λόγος για τις αιτίες του πολέμου, ότι δηλαδή είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του συστήματος. Ενός συστήματος που βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Μια κρίση που καλούνται να πληρώσουν και πάλι οι λαοί , αυτή τη φορά και με το αίμα τους.

Οι προσβλητικές δηλώσεις υπουργών για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας  μέχρι και τη δήλωση ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει δείχνουν ολοφάνερα την κυνική τακτική της κυβέρνησης και την προσπάθεια τους να σκύψουμε το κεφάλι περιμένοντας  το επόμενο επίδομα.

Τα επιδόματα δεν μπορούν να δώσουν λύση στα οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί το σύστημα στο οποίο ζούμε. Το μόνο που κάνουν είναι να καλλιεργούν τη λογική του ζητιάνου που ικανοποιήται με ότι του δώσουν. Οι εργαζόμενοι και  ο λαός δεν είναι ζητιάνοι, με το μισθό τους πρεπει να μπορουν να ζήσουν με αξιοπρεπεια. Μόνο οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις  που να καλύπτουν το κόστος ζωής είναι η λύση. Αλλά επείδη η κυβέρνηση έχει σαν προτεραιότητα να εξασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου ρίχνει όλα τα βαρη στο λαό. Ενώ η αντιπολίτευση τάζει ότι μόνο με τις εκλογές και την αλλάγη της κυβέρνησης θα δούμε άσπρη μέρα. Ο λαός έχει ομως την πικρή εμπειρια των προηγούμενων εκλογών και δεν τους εμπιστεύεται και μένει αδρανής. Για να εξασφαλίζει το σύστημα την «αδράνεια» του λαού φασιστικοποίει την καθημερινή ζωή. Κλιμακώνει την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία ενάντια στις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Χτυπάει και συλλαμβάνει απεργούς εργάτες στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, φοιτητές που παλεύουν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και το νόμο Κεραμέως, διαδηλωτές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών, κατοίκους των Εξαρχείων και άλλων λαϊκών γειτονιών.    

Αν όμως μείνουμε στην άκρη και δεν αγωνιστούμε δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε. Αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός και συνεχής. Πρέπει να στηριχτούμε ο ένας στον άλλο, να οργανωθούμε, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα βρούμε το κουράγιο για το επόμενο βήμα. Μόνο μέσα από τον καθημερινό αγώνα μπορούμε να προχωρήσουμε, με όπλα την απεργία και τη διαδήλωση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ- ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

 

Να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά όλοι όσοι στενάζουμε από την βάρβαρη πραγματικότητα. Να αντλήσουμε κουράγιο από την ίδια μας την πάλη. Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή.

Παλεύουμε για:

·         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ.

·         ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

·         KANΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

·         ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Αρχείο κειμένων