Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Καλό ταξίδι σύντροφέ Αντρέα.

 




Έφυγε από τη ζωή, χθες το απόγευμα στις 5:00 μμ ο σύντροφος μας Αντρεας Βογιατζογλου.

Έφυγε για την ανυπαρξία. ….Παλεύοντας μέχρι την τελευταία του Ανάσα για τη ζωή. 

Ζωή που την τίμησε όσο ήταν μαζί μας, έτσι όπως οι κομμουνιστές τιμούν την ζωή παλεύοντας να την κάνουν ανθρώπινη για όλους….

Στις μόνιμα ταραγμένες θάλασσες που παλεύει για την ζωή ο λαός μας και μαζί του όλοι εμείς που θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο όλα αυτά τα τελευταία πολλά χρόνια, ο Αντρέας προσπαθούσε να χαράξει την πορεία.

Δεν φοβήθηκε την σύγκρουση με το κράτος και τους μηχανισμούς του, αλλά και με ότι πήγαινε πίσω την ανάπτυξη της πάλης του λαού. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα…

Όλοι εμείς που παλέψαμε στους δρόμους μαζί του, από τους  Αγίους Ανάργυρους και το καματερό για τον προαστιακό και την λυματολάσπη ως και τα κεντρικά πολιτικά γεγονότα και διαδηλώσεις δεν θα σε ξεχάσουμε γιατί «το πάντα μπροστά» το έλεγες και το έκανες πράξη με την στάση σου.

Δεν θα ξεχάσουμε την προσπάθεια σου να εξηγήσεις για να καταλάβουμε την ουσία των εξελίξεων και  την κατεύθυνση και να την βάλουμε στην πράξη ..

Θα μας λείψει το «Τερματουληδες».

Μια λέξη από τα παλιά βιβλία των κομμουνιστών μου έρχεται στο μυαλό όταν σε σκέφτομαι….«Χαλκέντερος»!

Τον δρόμο που βαδίσαμε μαζί, θα προσπαθήσουμε να τον συνεχίσουμε ..σε κάθε στροφή της ιστορίας θα μας λείπεις, αλλά θα τα καταφέρουμε! Να κάνουμε τα σκοτάδια φως!.

Στην Ρένα και  την Δήμητρα που ζήσανε τον αγώνα του για 1,5 χρόνο δεν έχω λόγια να τις ευχαριστήσω για την προσφορά τους στον Αντρέα και σε όλους μας. Διπλά σας θα σταθούμε ελπίζοντας να απαλύνουμε τον πόνο.

Καλό ταξίδι σύντροφε!!! Δεν ήμουν ποτέ καλός στα λόγια και είναι και αυτός ο κόμπος που ανεβαίνει στο λαιμό και με πνίγει....

Ο δρόμος που τραβάμε  δεν έχει τελειωμό, αλλά απόφαση το πήραμε να λευτερωθούμε..

Νίκος Ζυγογιώργος

Αρχείο κειμένων