Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΟΧΙ!!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξε  με τον πιο τραγικό τρόπο την κατάσταση που το σύστημα έχει επιβάλει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων, υπηρετώντας πιστά τα ντόπια και ξένα αφεντικά, έχουν λεηλατήσει, ρημάξει και εξαθλιώσει το λαό. Μέσα από τη συνεχή υποβαθμίση των μέσων μαζικής μεταφοράς, των νοσοκομείων, της εκπαίδευσης, τα ξεπουλήματα με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μειώσεις προσωπικού στα πλαίσια της «εξυγίανσης», τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συνεχόμενες αυξήσεις στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, τους πλειστηριασμούς. Έχουν απαξιώσει την ανθρώπινη ζωή με τα όλο και αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα λόγω ελλιπών μέτρων ασφάλειας, τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας και τέλος μετατρέποντας τη χώρα σε βάση των αμερικανονατοϊκών φονιάδων, εμπλέκοντας την κάθε μέρα πιο βαθιά σε έναν άδικο πόλεμο που φουντώνει και απειλεί όλους τους λαούς με τα χειρότερα.

Είναι εφιαλτικές οι διαστάσεις αυτής της εγκληματικής πολιτικής που φυλακίζει τη νέα γενιά σε ένα παρόν χωρίς κανένα δικαίωμα, καταργώντας κάθε ελπίδα για το μέλλον της και σκοτώνοντάς την σε εγκλήματα όπως αυτό στα Τέμπη.

Η οργή λαού και νεολαίας είναι δίκαιη, βαθιά και συσσωρεύτηκε χρόνια τώρα. Αυτή είναι που εκφράστηκε τις τελευταίες μέρες με τις συνεχείς και ογκώδεις διαδηλώσεις απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Γιατί κανείς δεν «πείσθηκε» από τις υποκριτικές συγνώμες και τις παραιτήσεις υπουργών. Τα «δάκρυά» τους είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΨΕΥΤΙΚΑ! Η κυβέρνηση δεν διστάσε να ψηφίσει νέους νόμους που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των ογκολογικών νοσοκομείων Παίδων και του νερού την εβδομάδα που υποτίθεται ότι πένθουσαν.   Στο μόνο που στοχεύουν είναι να «μαζέψουν» την κατάσταση, να ξαναβάλουν το λαό και την νεολαία στη γωνία. Σ αυτή τη λογική κινούνται όλες οι συστημικές δυνάμεις, από την ΝΔ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.  Από την άλλη οι αυταπάτες για μια άλλη διαχείριση προς όφελος του λαού, που προβάλλεται από την αριστερά της ήττας και της υποταγής αποπροσανατολίζουν το κίνημα και δεν το αφήνουν να αναπτύξει πραγματικά νικηφόρους αγώνες. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.

Γι’ αυτό λοιπόν το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί. Πρέπει να συνεχίσουμε μαζικά και μαχητικά να διαδηλώνουμε, να αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να πετύχουμε νίκες. Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας διεκδικώντας τα δικαιώματά μας. Μέσα από συνελεύσεις, απεργίες και διαδηλώσεις να βάλουμε φρένο στην δολοφονική τους πολιτική.

-        ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ  ΚΕΡΔΟΥΣ!

-        ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

-        ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

-        ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Αρχείο κειμένων