Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Για τον θάνατο του εργάτη στο 1ο Λύκειο Καματερού

 



Τραγικό θάνατο βρήκε το Σάββατο  6/4 ένας 44χρονος εργάτης, πατέρας δυο μικρών παιδιών, στο 1ο Λύκειο Καματερού, κατά τη διάρκεια εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης στο σχολείο. Κατά την διάρκεια της δουλείας  ο εργαζόμενος  έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο και σκοτώθηκε ακαριαία.

Μεγαλώνει  κι άλλο η  τραγική λίστα των εργατικών θανάτων στη χώρα μας. Τον τελευταίο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους 12 εργάτες και το 2023 , πέθαιναν εν΄ώρα εργασίας ένας εργάτης ανά δύο ημέρες. Η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, η απουσία ρεπό, η παντελής έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς, που επιβάλλονται ως καθεστώς απ’ το κράτος και την εργοδοσία, ευθύνονται για το θάνατο του άτυχου εργάτη. Το γεγονός πως οι εργασίες γίνονταν για λογαριασμό του Δήμου Αγίων Αναργύρων, καταδεικνύουν την άμεση ευθύνη και των κρατικών φορέων και μηχανισμών στην εργοδοτική δολοφονία. Όποια κροκοδείλια δάκρυα απ’ τη μεριά τους δεν θα καταφέρουν να διαστρεβλώσουν την κυνική και απάνθρωπη πραγματικότητα. Κράτος, κεφάλαιο και εργοδοσία βλέπουν την εργατική τάξη ως αναλώσιμο υλικό, μπροστά στην ακόρεστη δίψα τους για κέρδη.

Να μη δεχτούμε να ζούμε ως αναλώσιμα υλικά για τα κέρδη τους. Να στήσουμε ξανά τις αντιστάσεις μας ενάντια στην πολιτική της φτωχοποίησης και της εξόντωσης που μας επιβάλλουν. Με όπλο τα δικά μας εργαλεία πάλης να αγωνιστούμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας κόντρα στην πολιτική του συστήματος που τα βγάζει στην παρανομία. Κόντρα στις διώξεις αγωνιστών. Κόντρα στη στάση αυτών που τα θέλουν σφραγίδες υποταγής και παραίτησης.

Με αφορμή την απεργία στις 17 του Απρίλη να βγούμε μαζικά στους δρόμους κάνοντας ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης, κόντρα στην πολιτικής της απαξίωσης της ζωής και της δουλειάς μας.

ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 Απριλίου

 

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 11.00 πμ


 

Αρχείο κειμένων