Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Κυριακή 14/4 στις 19:00, Α΄Καπη Αγίων Αναργύρων (Κλεισούρας 2 & Πλαστήρα)-17 ΑΠΡΙΛΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι δεχόμαστε εδώ και χρόνια ανελέητη επίθεση από τις κυβερνήσεις και τα αφεντικά. Με μισθούς και συντάξεις πείνας, χωρίς επιδόματα ανεργίας ή άλλες παροχές προς τους άνεργους δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα εντελώς απαραίτητα.   Με την ακρίβεια να γιγαντώνεται καθημερινά οι περισσότεροι μένουμε χωρίς λεφτά μέσα στο πρώτο 10ήμερο του μήνα. Την ίδια ώρα που το κεφάλαιο και οι εργοδότες αυξάνουν τα κέρδη τους, οι μισθοί για τον κόσμο της δουλειάς παραμένουν καθηλωμένοι.

Οι μισθοί πείνας κι η ανέχεια συμπληρώνονται απ’ τις απάνθρωπες συνθήκες που επιβάλλουν οι εργοδότες στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα. Τα ελαστικά ωράρια και εντατικοί ρυθμοί δουλειάς διαλύουν τις ζωές μας, αρκετοί χρειάζεται να δουλεύουν δυο και τρεις δουλειές για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και η απαξίωση της ζωής έχει οδηγήσει στην τεράστια αύξηση των εργατικών εγκλημάτων. Καθημερινά εργάτες και εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται την ώρα της δουλειάς. Η ανεργία χτυπά εκατοντάδες εργαζόμενους.

ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ... ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Όσο σκληρή κι αν είναι η πραγματικότητα, πρέπει να την κοιτάμε κατάματα. Είναι ο μόνος τρόπος για να την αντιμετωπίσουμε. Αν κλείσουμε τα μάτια, γίνεται ακόμα πιο μαύρη. Μπροστά μας έχουμε μόνο μια επιλογή. Να αγωνιστούμε! Τον αγώνα μας φοβάται το σύστημα κι έχει εξαπολύσει δεκάδες πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις σε όσους εργαζόμενους αντιστέκονται.

Να συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Απρίλη!! Να παλέψουμε για να κερδίσουμε την ζωή μας, ζωή με ανθρώπινους όρους δουλειάς με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας!. Κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους «ψεύτικούς φίλους» που μετατρέπουν τους αγώνες σε προεκλογική πασαρέλα για τις Ευρωεκλογές. Να ενωθούμε στο δρόμο του αγώνα και τις διεκδίκησης.  Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή.

· Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πραγματικές αυξήσεις
στους μισθούς & Συντάξεις, ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής

· Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα

·  Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των νόμων Χατζηδάκη- Γεωργιάδη


Αρχείο κειμένων