Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 28ΧΡΟΝΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

 


Θλίψη και οργή προκάλεσε η είδηση ότι μια 28χρονη κοπέλα σκοτώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, όπου είχε πάει να τον καταγγείλει και να ζητήσει βοήθεια, την οποία δεν έλαβε ποτέ.

Μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από την κεντρική πλατεία ως το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τη δολοφονίας της 28χρονης και την αδιαφορία των αστυνομικών. Στην πορεία που συγκέντρωσε εκατοντάδες αγωνιστές, καλούσαν αριστερές οργανώσεις, και σχήματα της γειτονιάς μέσω ενός κοινού καλέσματος, συλλογικότητες της αναρχίας – αυτονομίας, φεμινιστικές οργανώσεις, αλλά και πλήθος κόσμου. Την κινητοποίηση είχαν καλέσει η ΟΓΕ ενώ η Νέα Αριστερά προτίμησε να μη βρεθεί στη συγκέντρωση όπου μάλλον θα ήταν και ανεπιθύμητη και να πάει κατευθείαν έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου την περίμενα τα κανάλια για να προβληθεί και να ξεπλύνει όλες τις αντεργατικές αποφάσεις που έχουν στηρίξει τα στελέχη τους εντός του κοινοβουλίου.

Οι Δρόμοι Αντίστασης που στήριξαν το κοινό κάλεσμα των σχημάτων της αριστεράς, συμμετείχαν με πανό και μοίρασμα προκηρύξεων. Με συνθήματα που ανέδειξαν τη βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης, με τις σάπιες αξίες του και την απάνθρωπη ιδεολογία ως υπεύθυνο για τη χειροτέρευση της θέσης γυναικών. Η μετατροπή της ανθρώπινης ζωής σε εμπόρευμα και η απαξίωση γεννούν βιαστές, μαστροπούς και δολοφόνους. Είναι συνολικά θέμα όλου του λαού η γυναίκα να κερδίσει τη θέση της στη ζωή μέσα στον αγώνα και στη συμμετοχή στην ταξική πάλη, διεκδικώντας δικαιώματα και παλεύοντας για ισότιμη θέση στην κοινωνία. Η χειραφέτηση της γυναίκας από όλα της τα δεσμά, θα έρθει μέσα από την πάλη για την ανατροπή αυτού του συστήματος.







Αρχείο κειμένων