Τρίτη 14 Μαΐου 2019

17 χρονών θα… ψηφίσεις κιόλας!

Τι άλλο θες; Τώρα τα έχεις όλα... Δε σου λείπει τίποτα... Γιατί είσαι…

… μαθητής. Τρέχεις από το σχολείο στο φροντιστήριο, παλεύεις όλη μέρα ενώ οι πόρτες των πανεπιστημίων κλείνουν από τους εξεταστικούς φράχτες. Αν δεν τα καταφέρεις θα φταις ΕΣΥ!

…φοιτητής. Κατάφερες να περάσεις τα πρώτα εμπόδια για να συναντήσεις τα επόμενα. Εντατικοί ρυθμοί, καθηγητική αυθαιρεσία και απαξίωση για το πτυχίο που τελικά δεν φτάνει. Μεταπτυχιακά και εθελοντική εργασία για προϋπηρεσία. Αν δεν τα καταφέρεις θα φταις ΕΣΥ.

…εργαζόμενος. Δεν «έπαιρνες» τα γράμματα, δεν έφταναν τα λεφτά για φροντιστήριο. Κανείς δε χάνεται, θα βρεις μια δουλίτσα. Μισή δουλειά, χωρίς ένσημα και ασφάλιση, στην καλύτερη με 300 ευρώ. Αν είσαι εργατικός και υπάκουος θα πας μπροστά. Αν δεν τα καταφέρεις θα φταις ΕΣΥ.


…μετανάστης. Δεν χωράς πουθενά, παντού ξένος, πάντα ύποπτος ακόμα και αν αποδειχθεί το αντίθετο. Στις χειρότερες δουλειές, με τα λιγότερα λεφτά. Σου ζητάνε να σκύψεις πολύ το κεφάλι, αλλιώς δεν την βγάζεις. Αν δεν τα καταφέρεις θα φταις ΕΣΥ.

…τσιγγάνος. Πάντα τους έχεις όλους απέναντι. Πρέπει να νικήσεις το ρατσισμό και την προκατάληψη, να απαρνηθείς την κουλτούρα σου. Αν δεν τα καταφέρεις θα φταις ΕΣΥ.


Είσαι ΕΣΥ που η κυβέρνηση και όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα σου επιτρέπουν για πρώτη φορά να ψηφίσεις στα 17. Πόση υποκρισία!

Υπολογίζουν σε σένα όταν ψάχνουν…

…ευκολόπιστους ψηφοφόρους που επενδύουν σε ψεύτικες υποσχέσεις!
…φτηνούς εργάτες που φοβούνται να μιλήσουν και να αντισταθούν!
…υποταγμένους εργαζόμενους που δεν διεκδικούν!
…ηττημένους άνεργους που κλείνονται στο σπίτι από ντροπή!
…θολωμένους εθνικιστές που βλέπουν το εχθρό στον ξένο, το φτωχό, τον κατατρεγμένο
…αναλώσιμο υλικό για τα κανόνια τους!


Μάλλον νομίζουν ότι θα σε ξεγελάσουν και θα τους χαρίσεις την ψήφο σου. Μην τους κάνει τη χάρη. Οι ψευτιές τους δεν έχουν καμιά σχέση με τη ζωή σου, με το παρόν και το μέλλον σου.
σου.

Η ζωή μας είναι δικαίωμα!! Τα δικαιώματά μας για σπουδές, δουλεία, ελευθερίες μπορούμε να τα κερδίσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας! Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Συγκροτούμε εστίες αντίστασης σε κάθε γειτονιά γιατί μόνο ΕΜΕΙΣ δεν φταίμε!

Στήριξε την αρχή μιας τέτοιας προσπάθειας.

Στήριξε και με την ψήφο σου: 

Αρχείο κειμένων