Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Παραλειπόμενα μιας παρέμβασης

Είχε το θράσος χθες η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με την κουστωδία της, τους υποψήφιους δημάρχους του Ίλιον και των Αγίων Αναργύρων Καματερού που στηρίζει η κυβέρνηση, να εμφανιστεί για άλλη μια φορά στο Πάρκο Τρίτση την Κυριακή 20 Μάη.

Θυμήθηκαν όλοι αυτοί το πάρκο Τρίτση μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Έχουν την αναίδεια να έρχονται εδώ και να μας διαφημίζουν την υποτιθέμενη συμβολή της περιφέρειας στην ανάπτυξη του πάρκου. Μετά από 5 χρόνια συνειδητής αδιαφορίας ήρθε εδώ για να μας μιλήσει για …μελέτες αξιοποίησης του πάρκου, για τον φωτισμό του, για την ασφάλειά του. Μιλούσε σα να μην ήταν αυτή και η παράταξή της διοίκηση της περιφέρειας αλλά κάποιοι άλλοι. Με το ίδιο θράσος που σε βίντεο για το Μάτι της τεράστιας καταστροφής και των 101 νεκρών «απειλεί» ότι αν δεν ψηφιστεί θα έχουμε τα ίδια ήρθε εδώ για να «απειλήσει» και εμάς ότι αν δεν την ψηφίσουμε τότε το πάρκο θα εγκαταλειφθεί! Να εκθειάσει τα στελέχη και το πρόεδρο του φορέα διαχείρισης που έχουν …εξαιρετικά σχέδια για το μέλλον του πάρκου. Σαν και αυτό της "Μονάδας Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων" από την ΕΥΔΑΠ. Δεν παρέλειψε βέβαια να σημειώσει και το κτιριακό απόθεμα που έχει το πάρκο και το οποίο είναι προς εκμετάλλευση. Το τι είδους εκμετάλλευση εννοούν βέβαια όλοι αυτοί και τι σχέδια το γνωρίζουμε καλά και το βλέπουμε μέσα και έξω από το πάρκο. 


Την ώρα εκείνη βρισκόμασταν και ΄μεις στο πάρκο στα πλαίσια της καθημερινής μας επαφής με τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού. Αντιδράσαμε άμεσα στην επίσκεψη αυτή και την καταγγείλαμε. Γιατί δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα μέσα στο χώρο που για τη διάσωσή του και για την απόδοσή του ελεύθερο και καθαρό στο λαό, για την μη ανάπτυξή του και εκμετάλλευσή του από επιχειρηματικά συμφέροντα, για τη μη δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων δώσαμε -και θα συνεχίσουμε να δίνουμε- καθημερινό αγώνα οι κάτοικοι.

Δεν θα πρέπει να νοιώθουν την άνεση να μας προειδοποιούν η περιφερειάρχης και η συνοδοί της υποψήφιοι δήμαρχοι που όχι μόνο δεν ήταν μαζί μας, όχι απλά αδιαφορούσαν για το πάρκο, αλλά ήταν απέναντί μας ανοιχτά και φρόντιζαν μέσω της εγκατάλειψής του να δημιουργήσουν τις πολιτικές προϋποθέσεις για την κάθε είδους εκμετάλλευσή του από επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα.

Και χθες, και σήμερα και μετά τις εκλογές όλοι αυτοί θα συνεχίσουν να είναι απέναντί μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, στο πάρκο και στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού, και θα καλούμε το λαό μας να αγωνίζεται ενάντια στα σχέδιά τους για μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής μας.

Αρχείο κειμένων