Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών ολοκληρώθηκε την προηγουμένη Κυριακή. Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο σύντομο διάστημα από την συγκρότησή τους μέχρι της εκλογές παρέμβηκαν στο λαό της περιοχής προσπαθώντας να «σπάσουν» το κλίμα που επέβαλαν οι εκφραστές των κυρίαρχων δυνάμεων. Προσπάθησαν να αναδείξουν την ανάγκη της λαϊκής αυτοοργάνωσης και της αγωνιστικής διεκδίκησης από την πλευρά του λαού.

Παρέμβηκαν σε αυτή τη διαδικασία έχοντας επίγνωση του αρνητικού συσχετισμού της περιόδου που διανύουμε που συνοπτικά περιγράφεται από την δεξιά μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων και της πολιτικής αποσυκρότησης στο επίπεδο του λαού ως αποτέλεσμα της έλλειψης αγώνων τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.

Τα αποτελέσματα στο Δήμο μας ήταν άμεση συνάρτηση των δεδομένων που προαναφέραμε όπως αυτά εκφράστηκαν στο τοπικό επίπεδο. Έτσι έχουμε την ανάδειξη σε διεκδικητές της διαχείρισης του δήμου τον απερχόμενο δήμαρχο (Σαράντης) και έναν εκ των αντιδημάρχων του (Τσίρμπας). Γεγονός που δεν προμηνύει τίποτα θετικό για τους κάτοικους της περιοχής, πάρα μόνο της συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων ετών.


Στους δημότες δεν πρέπει να τίθεται κανένα δίλημμα, και ο κ. Σαράντης και ο κ. Τσίρμπας προέρχονται από την ίδια μήτρα, την μήτρα του συστήματος. Μήτρα που γέννησε την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης περιόδου. Αντιλαϊκή πολιτική που την υπηρέτησαν πιστά και οι δύο. Πολίτικη που οδήγησε στην πλήρη απαξίωση της έννοιας του δικαιώματος για τους κατοίκους και τα προβλήματα της περιοχής, πάρα μόνο σε έργα βιτρίνας και πεζοδρόμια. Αυτό που υπόσχονται είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής και την πιστή εφαρμογή του Κλεισθένη που με μια σειρά ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς των κοινωνικών παροχών των δήμων βαθαίνει τα αντιλαϊκά χαρακτηριστικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ με την ψήφο του κανέναν από τους δύο επίδοξους διαχειριστές την επόμενη Κυριακή. Καλούμε τον λαό της περιοχής να ρίξει ΛΕΥΚΟ στις κάλπες την επόμενη Κυριακή. Καλούμε το λαό να απέχει από τις κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές έναν αντιλαϊκό θεσμό από την γέννηση του.

Παράλληλα οφείλουμε να καταλογίσουμε στις παρατάξεις που θέλουν να αναφέρονται στο λαό ότι με τις αυταπάτες που καλλιεργούν και την συνδιαχειριστική τους λογική κυρίως όμως με την απουσία τους από την προσπάθεια οργάνωσης λαϊκών αγώνων στην περιοχή συνέβαλαν σε αυτήν την εξέλιξη. Ή προέβαλαν τους «αγώνες» σαν υποστήριξη των εκλεγμένων σε δημοτικά συμβούλια και στην περιφέρεια ή σε κομματικές συγκεντρώσεις. Κατά τα άλλα ευαγγελίζονται ότι είναι ενάντια στην ανάθεση και την διαχείριση. Συνέβαλαν με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω απαξίωση των αγώνων στα μάτια του λαού. Γεγονός που καταγράφηκε και με την μεγάλη πτώση τους και σε ψήφους.

Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εκτιμούμε ως θετικό το εκλογικό μας αποτέλεσμα. Ακόμα περισσότερο θετικό και ενθαρρυντικό για την συνέχιση της προσπάθειάς μας εκτιμούμε την επαφή μας με τους κατοίκους της περιοχής. Αποτέλεσμα και μηνύματα από τις παρεμβάσεις που μας δίνουν την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα στο λαό την μοναδική κατεύθυνση για το λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία. Την κατεύθυνση της συλλογικής οργάνωσης της Αντίστασης και της Διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους όσοι μας στήριξαν εκλογικά αλλά και όλο το λαό που δεν πιστεύει στους «σωτήρες» της Τ.Α. να βρεθούμε στους δρόμους της αντίστασης κι της διεκδίκησης. Καλούμε το λαό της περιοχής μπροστά στο νέο γύρο της επίθεσης που μας υπόσχονται παλιοί και νέοι διαχειριστές του δήμου και της κεντρικής εξουσίας να συμβάλει στην οργάνωση και την ανάπτυξη μαζικών λαϊκών αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την διεκδίκηση της ζωής μας και των παιδιών μας. Ραντεβού λοιπόν στους Δρόμους της Αντίστασης.

Άγιοι Ανάργυροι 28-05-19

Αρχείο κειμένων