Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Να αντισταθούμε στην ποινικοποιήση της πολιτικής δράσης και του “αφοπλισμού” του λαού!

Στις 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η από 29 του Νοέμβρη του 2021 εξ αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων της 6 Δεκέμβρη του 2020 (ανάμεσα τους και 12 μέλη του ΚΚΕ(μ-λ)), με το εξοργιστικό και υποκριτικό κατηγορητήριο της διασποράς μολυσματικής νόσου, ενώ οι συλληψεις έγιναν για παραβιάση της εντολής της Αστυνομίας για απογορευση των διαδηλώσεων! Είναι φανερό ότι μιλάμε για μια δίκη που έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο, με σκοπό να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που θέλει να  αγωνίζεται! Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του συστήματος να νομιμοποιήσει το πογκρόμ των συλλήψεων στις 6 Δεκέμβρη είναι ότι όλοι οι συλληφθέντες στην ΑΘΗΝΑ -πλην των 62 που ήταν στη ΓΑΔΑ- απαλλαχτήκαν  χωρίς δίκη αφού, με διατάξεις των Εισαγγελιών Πλημμελειοδικών και Εφετών, οι δικογραφίες τους τέθηκαν στο αρχείο, επειδή δεν στηρίζονταν στο νόμο.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά από αυτά που ζήσαμε και εκτυλίχθηκαν κατά την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου του 2020 σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, με  το δικαίωμα στην συγκέντρωση-διαδήλωση απαγορευμένο, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι ακόμα χειρότερη για το λαό και για τις οργανώσεις που αναφέρονται στο λαό. Η κυβέρνηση και το σύστημα βάθυνε την φασιστικοποίηση μέσω μιας σειράς νόμων που ψήφισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας εργαλείοποιώντας την. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το νομό Χατζηδάκη, τους νόμους Κεραμεως στη Εκπαίδευση, την θέσπιση και εφαρμογή της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Παράλληλα εφαρμόζει άγρια καταστολή σε οποιαδήποτε κινητοποίηση του λαού και τις νεολαίας όλο αυτό το διάστημα, από τις φοιτητικές διαδηλώσεις ως το χτύπημα των απεργών στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».

Όλες αυτές οι εξελίξεις προς την αντιδραστική κατεύθυνση «δικαιώνουν από την ανάποδη» όλους όσους, στη δύσκολη περίοδο της καραντίνας και του εγκλεισμού, καλούσαμε το λαό να βγει και να παλέψει για το δικαίωμα στην υγεία στη δουλειά και τα δικαιώματα! Το σύστημα και η κυβέρνηση του εκμεταλλεύτηκε τον εγκλεισμό και το φόβο του λαού για να περάσει όλα αυτά τα μέτρα με στόχο τον πολιτικό αφοπλισμό του λαου και την αδρανοποίηση του.

Σε μια περίοδο που το μέλλον για τους λαούς όλη της Ευρώπης φαντάζει δύσκολο και μαύρο εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού σκυλοκαβγά (ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας) πάνω στο λαό της Ουκρανίας, χιλιάδες ή εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας θα βρεθούν αντιμέτωποι την επόμενη περίοδο με το φάσμα της φτώχειας, της πείνας της αγωνία για επιβίωση.

Σήμερα λοιπόν είναι αναγκαίο μαζί με τους αγώνες για εργατικά δικαιώματα, για δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές, να υπερασπίσουμε και όλους όσοι την περίοδο της καραντίνας προσπάθησαν (όσο τους επέτρεπαν οι δυνατότητες τους) να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες του αγώνα, να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία.

Να μαζικοποιηθεί η πάλη για την αθώωση  των 62 συλληφθέντων! Ενόψει της δίκης που θα ξεκινούσε στις 29 Νοέμβρη του 2021, είχε δημιουργηθεί μια μαζική κίνηση υπεράσπισης των συλληφθέντων. Μέσα από τη δράση της «Επιτροπής Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία στις κινητοποιήσεις», είχε εκφραστεί πολύπλευρα η αλληλεγγύη στους διωκόμενους και η απαίτηση να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες, να καταργηθούν όλα τα διοικητικά πρόστιμα. Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που κατέληξαν σε μια μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια τη μέρα της δίκης,

Έτσι και σήμερα  η  πολιτική κινητοποίηση όλων επιβάλλεται, με στόχο τη μαζικοποίηση της συγκέντρωσης στη μέρα της δίκης εξ αναβολής (16/09/2022) έξω απο το κτίριο 12 στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους διωκόμενους! Για να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες και να καταργηθούν τα πρόστιμα! Για να γίνει ένα ακόμα βήμα στην πάλη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και στον αγώνα, στην υπεράσπιση της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών!

Νίκος Ζυγογιώργος, μέλος των ΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ), διωκόμενος από τις 6/12/20

Αρχείο κειμένων