Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ …ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ


 

Φανταστειτε, ξαφνικά, κάποιο εταιρικό τεχνοκρατικό εργολαβικό μυαλό να έλεγε οτι η πλατεία Καματερού είναι ιδανική για την κατασκευή μετρό που δήθεν θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα απο την προσβασιμότητα που θα εξασφαλίσει προς και απο το κέντρο.. άλλα θα εξαφάνιζε την πλατεία και την παιδική χαρά, μεταρτέποντας τους γύρω δρόμους σε ένα απέραντο Πάρκινγκ.

 

Φανταστείτε οι κάτοικοι να είχαμε αντίρρηση, να συγκεντρωνόμασταν, να διαδηλώναμε και το κράτος να έστελνε τα ΜΑΤ για να καταστείλουν τους κατοίκους, να φλόμωναν τον τόπο στα δακρυγόνα και στις κρότου- λάμψης και την Αυρα να έριχνε νερό σε όλους όσοι διαμαρτυρονται.

 

Φανταστείται πόσες ώρες προπαγάνδας θα ξόδευαν τα ΜΜΕ για να πείσουν οτι όλα γίνονται για την πάταξη της ανομίας στην πλατεία που την κατακλύζουν οικογένειες με καροτσάκια μωρών με ύποπτα μπιμπερό-μολότοφ, ηλικιωμένοι με μπαστούνια που εύκολα μετατρέπονται σε καδρόνια και κρυολογημένοι νέοι που τα χαρτομάντηλα τα μετατρέπουν σε τρικάκια.

 

Φανταστείτε να κλείναν την πλατεία με λαμαρίνες και τα ΜΑΤ να φρουρούσαν το δήθεν εργοτάξιο, κλούβες να ήταν παρκαρισμένες στους δρόμους γύρω απο την πλατεία και η Δράση να ελέγχει όσους  θεωρούν ύποπτους.

 

Φανταστείτε τα παιδιά να φεύγουν τρομαγμένα και απο τα τριγύρω σχολεία να βλέπουν τους κρανιοφόρους  με τις ασπίδες  να παρενοχλούν και να προπηλακίζουν τους περαστικούς φορτώνοντας τους ταυτόχρονα με τις συνηθισμένες κατηγορίες για απείθεια,  αντίσταση  κατα της αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας επειδή ακούμπησαν τις λαμαρίνες της περίφραξης του εργοταξίου.

 

Φανταστείτε τον μέχρι χθες ελεύθερο δημόσιο χώρο σαν εργολαβικό κουμπαρά και εμάς σαν πελάτες να κόβουμε εισιτήριο  για να έχουμε πρόσβαση.

 

Σκεφτείτε, πόσο απέχουμε χώρο-χρονικά απο αυτό που γίνεται στην  πλατεία Εξαρχείων;

Σκεφτείτε,  πίσω από τα ωραία λόγια και την ανάπτυξη που τάζουν, πόση φτώχεια πάει να κρυφτεί ;

Σκεφτείτε πίσω από τις ασπίδες και τις αύρες πόση απαξιώση για όλους εμάς θέλει να κρυφτεί; Απαξίωση αλλά και φόβος.

 Φόβος μην το δούνε "αλλιώς" οι απαξιωμένοι και οι καταφρονεμένοι και βγουνε στους δρόμους και πάρουν σβάρνα  ασπίδες, λαμαρίνες Αυρες και όλους όσοι κρύβονται πίσω τους….

 

Μήπως να το δούμε αλλιώς ;

 

Τ.Τ. – Ν.Ζ.


Αρχείο κειμένων