Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

 



Καταγγέλλουμε το βάρβαρο χτύπημα  από τις δυνάμεις καταστολής (με χημικά ξυλοδαρμούς ακόμα και με την χρήση της «αύρας») της διαδήλωσης του Σαββάτου 17/09/2022. Η χθεσινοβραδινή φοιτητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε απάντηση στην δολοφονική επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που δέχθηκαν φοιτητές στη διάρκεια της συναυλίας του Θ. Παπακωσταντίνου στο χώρο του ΑΠΘ την Παρασκευή το βράδυ.

Μιας δολοφονικής επίθεσης της κυβέρνησης και του συστήματος που εντάθηκε τον τελευταίο μήνα. Με τα χτυπήματα των απεργών της Μαλαματίνας, και των επαναλαμβανόμενων φοιτητικών διαδηλώσεων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τους νόμους της Κεραμέως για τα ΑΕΙ. Η όξυνση της καταστολής αποτελεί συνέχεια και μέρος της πολιτικής της φασιστικοποίησης των τελευταίων χρόνων που εντάθηκε μέσα στην περίοδο της καραντίνας (απαγόρευση διαδηλώσεων, χτύπημα κόσμου, αθρόες συλλήψεις).

Η συνεχής καταστολή, δεν έχει στόχο μόνο τους φοιτητές που παλεύουν αλλά θέλει να τρομοκρατήσει όλο το λαό. Η Κυβέρνηση και το σύστημα γνωρίζει και φοβάται ότι η πολιτική που εφαρμόζει θα φέρει ακραία φτώχεια στο λαό και θέλει να προλάβει τις αντιδράσεις χτυπώντας εκείνα τα κομμάτια του λαού πού ήδη αντιστέκονται!

Να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα!

 Να παλέψουμε μαζί με τους φοιτητές και να στηρίξουμε τον αγώνα τους, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ στην «εισβολή» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Να διεκδικούμε άσυλο που να ανήκει σε όλο το λαό.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΕΙ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

Καματερό 18-09-2022


Αρχείο κειμένων