Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Μας καλούν στην κατηφόρα της υποταγής. Να συναντηθούμε στους Δρόμους της Αντίστασης

Πάνε οι εποχές που το σύστημα αναγκαζόταν να τάζει (έστω και ψεύτικα) ένα καλύτερο αύριο, χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους. Τώρα μας καλεί να είμαστε ευχαριστημένοι αν έχουμε μηνιάτικο 300 ευρώ ή αν πάρουμε μια πενιχρή σύνταξη οι μεγαλύτεροι. Μας καλεί να λέμε ευχαριστώ για τις ελεημοσύνες που «παρέχουν» οι κυβερνήσεις τα κόμματα εξουσίας, οι περιφέρειες και οι δήμοι, μέσω συσσιτίων, «κοινωνικών παντοπωλείων» και «αλληλέγγυων φροντιστηρίων», αντικαθιστώντας κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών στο εισόδημα, στην περίθαλψη και την παιδεία. Μας καλούν να συναινέσουμε στην καταστροφή του περιβάλλοντος κάτω από την ανάγκη μεγιστοποίησης των κερδών των λίγων και την ίδια ώρα κλείνουν τα φώτα μια ώρα για να… υπερασπιστούν το κλίμα. Μας καλούν σε υποταγή και μας υπόσχονται κόλαση!


Από κοντά, οι διάφοροι υποψήφιοι δήμαρχοι του συστήματος, με την ξύλινη γλώσσα της υποταγής, με το κοστούμι του δήθεν ακομμάτιστου και απολίτικου, εξυπηρετούν με τον έναν ή άλλο τρόπο την ίδια στόχευση της υποταγής και της περιθωριοποίησης του λαού. Σε ένα θεσμικό πλαίσιο που κάνει τους δήμους όργανο εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, χρησιμοποιούν τα αξιώματα για ανάδειξή τους σε παράγοντες του συστήματος. Με τις πλάτες των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του κεφαλαίου παραδίδουν τα πάντα στο κεφάλαιο, συνεργούν στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στο γκρέμισμα όλων των λαϊκών κατακτήσεων.

Όλοι αυτοί δεν είναι αμέτοχοι στο έγκλημα. Χορεύουν πάνω στην ανυπαρξία αγώνων, ειδικά όσοι μιλούν στο όνομα της Αριστεράς και παρουσιάζουν ως βασική ευκαιρία παρέμβασης του λαού στις εξελίξεις τις διάφορες εκλογές. Λένε ψέματα όταν υποστηρίζουν ότι η κατάκτηση ενός δήμου μπορεί να επιβάλει μια άλλη φιλολαϊκή δημοτική διαχείριση. Συμβάλλουν σημαντικά στη διάλυση συνειδήσεων και στην αναστολή των αγώνων.

Κόντρα στον κατήφορο της υποταγής, της ήττας και του συμβιβασμού, οι Δρόμοι Αντίστασης παρεμβαίνουν στις δημοτικές εκλογές ΟΧΙ γιατί πιστεύουν πως οι συσχετισμοί στο Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αλλάξουν τις ζωές μας, αλλά για να συναντηθούμε και να οργανωθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε με στόχο να κάνουμε την πόλη μας και τις γειτονιές μας:

- Εστίες αντίστασης στη βαρβαρότητα της φτώχειας, της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, του φασισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος, των πολέμων.

- Εστίες αγώνα και διεκδίκησης των βασικών δικαιωμάτων στη ζωή, των δικαιωμάτων στο μεροκάματο, στην δωρεάν δημόσια παιδεία, στη δωρεάν περίθαλψη, στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, τις δημοκρατικές ελευθερίες.

- Εστίες ενίσχυσης των φωνών που δεν βολεύονται με το φτιασίδωμα της αποκρουστικής – αντιλαϊκής πολιτικής αλλά ξέρουν πως ο πραγματικός μονόδρομος είναι η συγκρότηση αγώνων για αναμέτρηση με την πολιτική αυτή. ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

ΨΗΦΙΣΤΕ - ΣΤΗΡΙΞΤΕ

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

dromoiantistasis.blogspot.com
dromoiantistasis@gmail.com

Αρχείο κειμένων