Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Να μην επιτρέψουμε στην «κανονικότητά» τους να μας φιμώσει!

Μεγάλος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα από φορείς, δημοτικές αρχές, κυβέρνηση, ΜΜΕ και άλλους κονδυλοφόρους του συστήματος σχετικά με την αφισοκόλληση και την «αφισορύπανση». Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σκληραίνει συνολικά τη στάση της απέναντι στο λαό. Εντείνει τη φασιστικοποίηση, αυξάνει την τρομοκρατία για να προχωρήσει ακόμα πιο εντατικά την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Το χτύπημα του Ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, η τρομοκρατία στις διαδηλώσεις, το δόγμα της αστυνομοκρατίας και της καταστολής που προσπαθεί να επιβάλει για να βάλει το λαό στο γύψο είναι μόνο τα πρόσφατα παραδείγματα αλλά είναι ενδεικτικά του τι θα επακολουθήσει.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται το πρόστιμο 50.000 Ευρώ για αφισορύπανση στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, η προσαγωγή και κακομεταχείριση μελών του ΣΕΚ στο ΑΤ Κερατσινίου επειδή αφισοκολλούσαν ενόψει Πολυτεχνείου αλλά και το πρόστιμο του δήμου Καλαμάτας στο Μ-Λ ΚΚΕ για αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ) στις απερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Είναι ζήτημα λοιπόν περιβαλλοντικής ευαισθησίας; Κόπτονται ξαφνικά οι δήμοι, οι περιφέρειες και το κράτος για τη ρύπανση στις γειτονιές μας; Ενδιαφέρθηκε ξαφνικά ο καπιταλισμός για την ποιότητα της ζωής μας; Είναι οι ίδιοι που γεμίζουν με τσιμέντο τις γειτονίες μας, που δημιουργούν την άναρχη δόμηση στον αστικό ιστό, που καταπίνουν τους χώρους πρασίνου και αφήνουν στην εγκατάλειψη τα πάρκα όπως το Α.Τρίτσης, που φορτώνουν με χωματερές-μεγαθήρια τις περιοχές μας. Και γιατί αυτή η «πάταξη» της ρύπανσης είναι τόσο μα τόσο επιλεκτική; Όταν όλοι οι τοίχοι και οι κολώνες  είναι γεμάτα αφίσες τραγουδιστών, νυχτερινών κέντρων κ.α. , οι στάσεις λεωφορείων και μετρό (ακόμα και τα ίδια τα βαγόνια) έχουν γίνει μια τεράστια διαφήμιση προϊόντων και τα γιγάντια διαφημιστικά πλακάτ ξεφυτρώνουν εδώ και εκεί, είναι λίγο «οξύμωρο» να ενοχλούν οι 5-10 πολιτικές αφίσες αριστερών οργανώσεων.
Για μας είναι ξεκάθαρο πως το ζήτημα δεν είναι περιβαλλοντικό αλλά έχει να κάνει με τη καταστολή της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και τη φίμωση του πολιτικού λόγου και απόψεων. Όχι όμως όλων των απόψεων, αλλά μόνο αυτών που δεν χωράνε στο κοστούμι της αστικής τους «δημοκρατίας», αυτών που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Της Αριστεράς και του λαϊκού-εργατικού-νεολαιίστικου κινήματος γενικά. Οι απόψεις που σιγοντάρουν την επίθεση στο λαό, συκοφαντούν τους αγώνες, προωθούν την πολιτιστική τους σαπίλα και συστρατεύονται με τους ιμπεριαλιστές των ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ έχουν περίοπτη θέση στα τηλεοπτικά πάνελ και στα δελτία των 8. Με αυτό τον τρόπο μπορούν καθημερινά να πείσουν το λαό για το δίκιο της επίθεσης στα δικαιώματά του, για την ανάπτυξη που έρχεται με Μνημόνια διαρκείας, για το πόσο γεωπολιτικά συμφέρουσα είναι η εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και το ξερίζωμα λαών, για το ποιοι είναι οι «φίλοι» του και ποιοι οι «εχθροί» του. Από την άλλη οι απόψεις που προβάλλουν έναν άλλο δρόμο για το λαό, που υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες φιμώνονται. Το σύστημα προσπαθεί να βάλει την Αριστερά στο περιθώριο, να απονομιμοποιήσει τους αγώνες. Αυτό επιτάσσει το προχώρημα της επίθεσης. Για αυτό η ΝΔ έχει ανεβάσει τους τόνους και μιλάει για πάταξη της «ανομίας», των «άβατων» κλπ. Ήδη κάποιοι δήμοι (π.χ. δήμος Αιγιαλείας, δήμος Καλαμάτας) έχουν ξεκινήσει δυναμικά το «κυνήγι», κάποιοι άλλοι χρόνια τώρα έχουν δείξει δείγματα γραφής (π.χ. δήμος Ιλίου) με το κατέβασμα αφισών ενώ τώρα τελευταία και ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κινείται πιο εντατικά στην κατεύθυνση αυτή.
Στην ιδια κατευθυνση κινείται και η σπουδή της Περιφέρειας Αττικής να μας  εγκαλέσει γιατι δεν έχουμε καταθέσει κανένα απο τα «απαραιτητα»  για την αστική νομιμοτητα οικονομικα στοιχεία για την συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές.Γεγονός που είχαμε καταγγείλει απο την Αρχή της συγκρότησης μας https://dromoiantistasis-ak.blogspot.com/2019/04/blog-post_20.html  .Για το συγκεκριμένο θα επανέλθουμε σύντομα με μια ΄πιο ολοκληρωμένη τοποθέτηση.
 Να μην τους αφήσουμε να βάλουν το λαό στο γύψο!
Δεν υποκύπτουμε στην περιστολή των δικαιωμάτων μας!
 Να μην επιτρέψουμε στην «κανονικότητά» τους να μας φιμώσει!

Αρχείο κειμένων