Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

«ΟΛΟ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ...»


ΕΝΤΑΞΕΙ το καταλάβαμε έγινε αντιληπτό. Η κυβέρνηση των πολλών θέλει να επιβάλλει το ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑΞΗ. Αυτό από μόνο του σαν προταγμα, η ιδέα της επιβολής, εννοώ, δημιουργεί ένα προβληματισμό. Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί πρέπει κάτι να επιβληθεί δια ροπάλου και κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει ότι πρέπει να επιβληθεί επειδή δεν μπορεί να πείσει με λογικό τρόπο.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι πρέπει να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις.



--Οι εργαζόμενοι που με το πολυνομοσχέδιο βλέπουν τα λίγα δικαιώματα που τους έχουν απομείνει να τα καταπίνει η ελεύθερη αγορά. Τέλος οι υποχρεώσεις των αφεντικών απέναντί τους, ωράριο-λάστιχο, μερική απασχόληση, μισθοί πείνας και κοινωνικής εξαθλίωσης τη στιγμή που τα ατσαλάκωτα στελέχη με το μαντηλάκι στην τσέπη, το χαμόγελο στα χείλη, τους αδιανόητους μισθούς και με δώρο τις εισηγμένες μετοχές της εταιρίας τους κοιτούν χαμογελαστοί και αρυτίδωτοι.

--Οι άνεργοι και οι άστεγοι για τους οποίους δεν μιλάει κανείς. Αυτοί που έχουν μπει στο κοινωνικό περιθώριο. Αυτοί που κανείς από τους κυβερνητικούς δεν τους αναφέρει ποτέ. Αυτοί που είναι μόνο αριθμοί στις στατιστικές. Αυτοί που κοιμούνται στις στοές και στα πάρκα και περιμένουν τα φιλόπτωχα ταμεία και τα κοινωνικά παντοπωλεία, την ιδιωτική δηλαδή  και τη δημοτική πρωτοβουλία για να έχουν λίγα τρόφιμα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Ωραία ιδέα αυτή. Πρώτα κάνεις κάποιον φτωχό και μετά γίνεσαι εσύ φιλόπτωχος. Όσο για το να μην υπάρχουν φτωχοί, ούτε σκέψη. Ποιόν θα έχουν να λυπούνται μετά ;

--Οι συνταξιούχοι που παίρνουν τη συνταξουλα που τους φτάνει μόνο για τη πρώτη εβδομάδα και για μετά βλέπουμε, έχει ο θεός .Αξιοθαύμαστοι  άνθρωποι και αυτοί, τόσους γιόγκι δεν έχει ούτε στο Θιβέτ. Έχουν κάνει και αυτοί τη δική τους σωματική υπέρβαση και έχουν δώσει στον υπερβατικό διαλογισμό καινούργιο νόημα.

--Οι φοιτητές που βλέπουν αυτό που θεωρούν φυσικό χώρο τους να προσπαθούν να τους το πάρουν και να κάνουν δώρο τα Πανεπιστήμια στις εταιρείες security για να τα φυλάνε δήθεν από τους άσχετους που μπορεί να μπουν χωρίς να έχουν δουλειά αλλά στην πραγματικότητα για να μαντρώνουν αυτούς που είναι μέσα- λέγε με ΚΟΡΥΔΑΛΟ. Δώρο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που φυσικά θέλουν-επιθυμούν- την απαξίωση των ελληνικών σχολών και επιδιώκουν την αύξηση της πελατείας τους και της κερδοφορίας τους. Όποιος από τους φοιτητές χρειάζεται να δουλέψει για να ζήσει και δεν προλαβαίνει τις εξεταστικές, θα διαγραφεί. Από λάθος ανθρώπους γεννήθηκε.

--Οι ανάπηροι των 380 ευρώ που πρέπει να αποδεικνύουν κάθε τόσο την αναπηρία τους στις επιτροπές της ιατρικής μιζέριας, που πρέπει να εκθέτουν τον εαυτό τους στο κριτικό-επικριτικό βλέμμα του γιατρού-κόφτη.

--Το ΚΕΘΕΑ που η κυβέρνηση νομίζει ότι είναι εταιριούλα παροχής υπηρεσιών ενώ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πασχίζει να ξαναφέρει στη ζωή αυτούς που συνέτριψε η κοινωνία η ίδια και τους έκανε πελάτες εμπόρων. Αυτούς που τους θέλουν μόνιμους πελάτες και τους συντηρούν με τα υποκατάστατα και τους ελεγχόμενους χώρους χρήσης. Για απεξάρτηση ούτε κουβέντα. Για πάταξη του εμπορίου τίποτα. Είπαμε θέλουμε κερδοφορία και βιώσιμη ανάπτυξη για το κεφάλαιο όχι για τους υπόλοιπους.

--Οι αντιεξουσιαστές που το παρακάνουν και αυτοί με τις ιδέες τους για το κράτος και την κρατική καταστολή. Όλο για αυτό δεν μιλάνε; Τώρα υπάρχει σε αφθονία θα έχουν λοιπόν μπόλικο υλικό για να συζητήσουν και θεωρητικοποιήσουν καθώς θα τρέχουν από κατάληψη σε κατάληψη, θα τους κάνει και πιο fit. Τα ΜΑΤ της γειτονιάς μας είναι οι personal trainers που φροντίζουν για την καλή λειτουργία του μυαλού και του κορμιού μας. Και αν από σύπτωση η τάρατσα του σπιτιού μας γειντιάζει με κατάλημένο κτίριο, οφείλουμε να προσφέρουμε πρόσβαση και πρωινό στο σπίτι μας στα ΜΑΤ της γειτονιάς... διαφορετικά ρώτηστε τους γείτονες στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι!
 Αυτά είναι.

--Οι πρόσφυγες- μετανάστες, οι λαθρομετανάστες όπως τους λένε ,οι κατατρεγμένοι που πίστεψαν και αυτοί ότι έβλεπαν στην τηλεόραση για την Ευρώπη , τον δυτικό πολιτισμό. Μα καλά δεν έβλεπαν την προέλευση των πυρομαχικών που σκότωναν τους διπλανούς τους; MADE IN USA, MADE IN FRANCE, MADE IN GERMANY και φυσικά MADE IN RUSSIA. Τώρα αυτούς που δεν πνίγηκαν τους στοιβάζουν στα στρατόπεδα και η «ελληνική» λύση του ξερονησιού δεν φαίνεται και πολύ μακριά. Μην μολυνθεί και το καθαρό ελληνικό αίμα. Μην αλλοιωθεί το χριστιανικό πνεύμα. Είναι να κάνεις τον σταυρό σου.

Για κάτσε όμως, μιλάμε για την κυβέρνηση των πολλών. Όλοι αυτοί όμως δεν είμαστε πολλοί; Εμείς δεν είμαστε οι πολλοί; Τότε αυτή η κυβέρνηση ποιανού είναι; Μάλλον πρέπει να είναι των λίγων και εκλεκτών. Αυτών που τα δικαστήρια τους αθωώνουν  επειδή τα αδικήματα έχουν παραγραφεί νομικά και διαγραφεί και από τη μνήμη με τόσο πλυντήριο που έχει μπει.

Εμείς οι πολλοί μήπως πρέπει κάπως να συνεννοηθούμε για να βρούμε τα κοινά σημεία σύγκλισης μπας και οργανωθούμε για να έχουμε μια δυναμική μαζική παρουσία που να θέτει από μόνη της ένα ερώτημα στο οποίο επιτέλους οι «άλλοι» να αναγκαστούν να δώσουν απάντηση; Και άμα τη βρουν γράψε μου.

Μέχρι τότε αφιερώνω εξαιρετικά το τραγούδι του Μανώλη Αγγελόπουλου ,από όπου είναι δανεικός ο τίτλος , σε όποιον το θυμάται.

ΤΤ

Αρχείο κειμένων