Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Με έγγραφο κληθήκαμε από την περιφέρεια να καταθέσουμε βιβλία για τη συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019 βάσει του νόμου 3870/2010 (νόμος που απειλεί με βαρύτατα πρόστιμα) που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εμπλούτισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας καταγγείλαμε τον συγκεκριμένο νόμο ως αντιδημοκρατικό. Κύριος στόχος του είναι ο αποκλεισμός των λαϊκών δυνάμεων από την εκλογική διαδικασία απαιτώντας υπέρογκο αριθμό υποψηφίων και πλήρη έλεγχο των οικονομικών.



Τα δημοτικά σχήματα των λαϊκών δυνάμεων δεν είναι επιχειρήσεις. Παρεμβαίνουν στον λαό και διεκδικούν την ψήφο του αναδεικνύοντας και παλεύοντας να λυθούν τα προβλήματα του λαού (φτώχεια-ανεργία-καταστροφή περιβάλλοντος) και παλεύει για να λυθούν. Προβάλλει ως μόνη διέξοδο την συλλογική αγωνιστική δράση των εργαζομένων και του λαού.
Ο συγκεκριμένος νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας προβλέπει και επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα, ποινικοποιεί την πολιτική δράση και τη διακίνηση ιδεών. Συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις καλούνται ήδη να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν επιτίθεται μόνο στα λαϊκά δημοτικά σχήματα.
Θέλει να τσακίσει δικαιώματα νεολαίας και του λαού να οργανώνεται και να αγωνίζεται ενεργοποιώντας παλιούς νόμους και ψηφίζοντας νέους. Ξεκίνησε τη θητεία της καταργώντας το Άσυλο. Αυστηροποίησε τον ποινικό κώδικα. Επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο και τη φίμωση των σωματείων για να μην μπορούν να αποφασίσουν και να οργανώσουν κινητοποιήσεις, απεργίες, αγώνες. Επεμβαίνει στους φοιτητικούς συλλόγους για τους διαλύσει.
Προχωράει σε σωματικούς ελέγχους συλλαμβάνει και εξευτελίζει διαδηλωτές. Με ιδιαίτερη αγριότητα επιτίθεται στην νεολαία. συλλαμβάνει ανήλικους μαθητές, κλείνει σχολές (ΛΟΚ ΑΟΥΤ) για να μην γίνουν φοιτητικές συνελεύσεις. Εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ πολιορκώντας-εγκλωβίζοντας φοιτητές. Τρομοκρατεί.
Όλα αυτά αποκαλύπτουν πως το σύστημα γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό, φασιστικοποιείται.
Καλούμε κάθε προοδευτική-δημοκρατική συλλογικότητα να καταγγείλει την μεθόδευση αποκλεισμού των λαϊκών δυνάμεων από τις δημοτικές εκλογές και την πολιτική δράση. Η συγκρότηση μιας πλατιάς ανοιχτής πρωτοβουλίας είναι αναγκαία έτσι ώστε να είναι δυνατή η απάντηση σε αυτή την επίθεση του συστήματος , απ’ την πλευρά του λαού και των συλλογικοτήτων.
Να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα για την διακίνηση πολιτικών απόψεων.
Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.
Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην οργάνωση, την συλλογική έκφραση και πάλη
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Κυριακή 22/12 18:00 α’ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, Ν. Πλαστηρα & Κλεισούρας 2, (ΔΙΠΛΑ στην ΔΕΗ).

Αρχείο κειμένων