Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ στις 22/12/2019


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκέμβρη μετά από κάλεσμα του σχήματος «Δρόμοι Αντίστασης Αγίων Αναργύρων-Καματερού» σύσκεψη τοπικών σχημάτων παρατάξεων με αφορμή την κλήση προς συμμόρφωση στον ν. 3870/2010 σχετικά με το κατέβασμα στις εκλογές το Μάη του 2019, αλλά και τα υπέρογκα πρόστιμα που μπήκαν σε άλλες οργανώσεις για αφισοκόλληση και ανάρτηση πανό. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν η «ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΠΟΛΗ» από τους Αγιους Αναργύρους, η «Αριστερή κίνηση Ιλίου» και η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Όπως τονίστηκε και εισηγητικά στόχος του συγκεκριμένου νόμου αλλά και του αναπτυξιακού που ψηφίστηκε πρόσφατα, είναι το χτύπημα οποιοσδήποτε πολιτικής δράσης της νεολαίας των εργαζομένων και του λαού, με την κατάργηση του ασύλου, το χτύπημα των απεργιών, τον έλεγχο των σωματείων-συλλόγων με τη δημιουργία μητρώου φυσικών οντοτήτων. Ποινικοποίηση δηλαδή των δημοκρατικών δικαιωμάτων μέσω της μετατροπής τους σε οικονομικό έγκλημα. Ο μόνος τρόπος ν’ απαντηθεί και αυτή η επίθεση είναι πλατιά απεύθυνση στο λαό. Γιατί αυτός είναι ο μόνο πραγματικός εγγυητής της ελευθερίας της έκφρασης. Με παρεμβάσεις, ανοιχτές εκδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας όπου είναι δυνατόν. Μια πλατιά απευθυνση που μόνο μια πρωτοβουλία κοινής δράσης στην περιοχή μπορεί να το αναδείξει στο πραγματικό του μέγεθος.
Από τους παραβρισκόμενους αφού τέθηκαν οι ανησυχίες σχετικά με την γενικότερη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, την αύξηση της καταστολής, αλλά και η θωράκιση του κράτους απέναντι στο λαό. Εκφράστηκε ο προβληματισμός για το εύρος το ζητημάτων που μπορεί θέσει μια κοινή πρωτοβουλία, δηλαδή αν θα έχει μόνο το κομμάτι της επίθεσης που εκπορεύεται από τον νόμο 3870 ή θα πρέπει να απαντήσει το σύνολο των αντιδημοκρατικών μέτρων της κυβέρνησης. Κατατέθηκε η συμφωνία για αλληλεγγύη και συμπαράσταση σ’ όλους τους διωκόμενους.Τέλος προβλήθηκε η ανάγκη απεύθυνσης σε όλα τα σχήματα που κινητοποιούνται στη Δυτική Αττική με στόχο μια επόμενη ανοιχτή εκδήλωση μέχρι το τέλος του Γενάρη.


Αρχείο κειμένων