Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Όλα τα προβλέπει ο νόμος...


 Η περιφέρειά μας εγκαλεί επειδή δεν καταθέσαμε ΑΦΜ και βιβλία εσόδων-εξόδων. Μα δεν ανοίξαμε επιχείρηση, ένα δημοτικό σχήμα είμαστε που προσπαθεί με τις δικές του δυνάμεις χωρίς εξωτερικούς πόρους, χωρίς επιχορηγήσεις, οικονομικές ενισχύσεις, με προσωπικό τρέξιμο να ευαισθητοποιεί τους συμπολίτες μας σε θέματα που βαραίνουν καθημερινά τις ζωές μας.
 Ο νόμος 3870/2010 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που εμπλούτισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιείται από τη ΝΔ προκειμένου να κάνει την κοινωνική οργάνωση του λαού οικονομικό έγκλημα και ταυτόχρονα λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει να έχεις χρήμα για να έχεις κοινωνική άποψη.
Η κοινωνία βλέπεις, είναι υπόθεση των πλουσίων. Εμείς οι υπόλοιποι πρέπει απλώς να υπακούμε στις υποδείξεις, στις οδηγίες και στους νόμους και να σκύβουμε υποτακτικά το κεφάλι. Μας βλέπουν σαν φυσικούς σκλάβους. Μας λένε πώς να σκεφτόμαστε, εάν και πότε θα δουλεύουμε, πώς να συμπεριφερόμαστε ποιον να υπηρετούμε και φυσικά να μην οργανωνόμαστε, να μην συναντιόμαστε να μένουμε απομονωμένοι, κλεισμένοι στον εαυτό μας χωρίς καμία πραγματική κοινωνική δράση.
Εμεις όμως λέμε να μην υποταχτούμε, όχι γιατι φιλοδοξούμε να γίνουμε «σωτήρες»(αλλωστε τους ειδαμε και αυτούς), αλλά επειδή πιστεύουμε ότι τα μοναδικά «όπλα» που εχουμε στα χέρια μας είναι η συλλογική σκέψη-οργάνωση και δράση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Γιαυτό λοιπόν οι ποικιλόχρωμοι κυβερνώντες με πολύ συνέπεια έχουν βάλει στο στόχαστρο όλες τις προσπάθειες για την συγκρότηση συλλογικών δράσεων. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το μόνο που γνωρίζουμε να μιλάμε στον κόσμο  δίπλα μας για τα κοινά μας προβλήματα την κοινότητα των συμφερόντων όλων των ανθρώπων της δουλειάς. Κόντρα στην ατομικότητα και την υποταγή που μας σερβίρουν μέ όλους τους τρόπους τα μέσα των αφεντάδων τούτου του κόσμου.
Τους ενοχλούν οι αφίσες και τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο που δεν βολεύει.
 Οι εμπορικές αφίσες δεν δημιουργούν πρόβλημα, αυτές.... είναι ανάπτυξη.
Αλήθεια να δω τι θα κάνουν τα γραφεία κηδειών,  όταν θα αρχίσουν να τρώνε πρόστιμα για τα κηδειόχαρτα, οι κλειδαράδες που έχουν γεμίσει τον τόπο αυτοκόλλητα, τα ντελίβερι με τα φυλλάδια, οι μάρτυρες του ιεχωβά που στήνουν ταμπλό στις γωνιές των δρόμων προσπαθώντας να επικοινωνήσουν την άποψή τους.
Υπάρχει λύση και για αυτούς. Όλα τα προβλέπει ο νόμος.
 Τα γραφεία κηδειών θα αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό του θανόντα και θα ενημερώνουν με κοινό μήνυμα όλους όσους είναι στον κατάλογου του για το θλιβερό νέο. Αυτοί τρυφερά θα κάνουν ένα συγκινητικό λαικ και θα δηλώνουν την ηλεκτρονική τους συμπαράσταση στα τελευταία μέτρα που θα διανύσει –ίσως ηλεκτρονικά- ο θανών επάνω στον πλανήτη. Οι κλειδαράδες να κόψουν το σβέρκο τους, οι κλειδαριές θα γίνουν ηλεκτρονικές .Οι ντελιβεράδες είναι ήδη στο e-food και οι τελευταίοι  ας στέλνουν το πρόστιμο ηλεκτρονικά στο ΘΕΟ.
 Άλλωστε έχει ο ΘΕΟΣ. Εμείς δεν έχουμε!!!
Τα σωματεία θα πρέπει και αυτά να ελέγχονται ηλεκτρονικά. Να ψηφίζουν ηλεκτρονικά χωρίς συγκεντρώσεις, ομιλίες, συζητήσεις. Χωρίς πολλά βρε αδερφέ, έτσι να γίνει το σωματείο αλγόριθμος και η διεκδίκηση ψίθυρος.
Ηλεκτρονικά να ψηφίζουν και οι φοιτητές. Μουγκά  δηλαδή, χωρίς ζύμωση, χωρίς άποψη διαφορετική από αυτή που προστάζει το υπουργείο. Έτσι για να ξέρουν ότι θα πάνε από τη γραβάτα της παρέλασης στη γραβάτα του στελέχους όσοι το αποδέχονται . Έχουν δημιουργήσει και τη κατάλληλη ηλεκτρονική κάλπη, ΖΕΥΣ τη λένε. Δεν πρέπει να ταλαιπωρείται  ούτε ο φοιτητής, ούτε ο εργαζόμενος, ούτε ο άνεργος, ούτε ο άστεγος  από χρονοβόρες και πολυδάπανες διαδικασίες όπως οι εκλογές. Άσε που σε κάτι τέτοιες διαδικασίες ελλοχεύει και ο κίνδυνος της κοινωνικής συγκρότησης και εξέλιξης. Όλα πρέπει να είναι ταχτοποιημένα , χαριτοδιπλομενα και θαμμένα βαθειά στο κοινωνικό ασυνείδητο. Με την εγγύηση, φυσικά, του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας.
ΤΤ-ΝΖ

Αρχείο κειμένων